«Am cheltuit 600 de lei de Sărbători»

Ultima actualizare:
Florentina şi fetiţele ei  speră că anul acesta  să fie mai bogat (Fotografii: Roberto Sălceanu)
Florentina şi fetiţele ei speră că anul acesta să fie mai bogat (Fotografii: Roberto Sălceanu)

Au trecut şi Sărbătorile, iar astăzi este ultima zi din vacanţa de iarnă. De mâine, intrăm în program normal. Din păcate, cu buzunarele mult mai goale, pentru că banii s-au dus pe mâncare, cadouri şi petreceri. Click! vă arată cam cât au cheltuit românii de Sărbători.

Românilor le place să aibă masa îmbelşugată de Crăciun şi Revelion. Să nu lipsească friptura, cârnaţii, caltaboşul, piftia, sarmalele, cozonacii şi vinul. Aşa că, înainte de Sărbători, magazinele au fost luate cu asalt, iar rafturile au fost golite. Potrivit gandul.info, s-au vândut aproximativ 7,3 milioane de cozonaci, au fost tăiaţi circa 1,5 milioane de porci, au fost cumpărate aproape 150 de milioane de ouă şi 50 de milioane de litri de vin.

Tot îniante de a se da startul la cumpărături, Mednet Marketing Research Center a realizat un sondaj, potrivit căruia oamenii au declarat că vor aloca pentru masa de Crăciun şi cea de Revelion, circa 600 de lei, o sumă mai mare decât cea din 2012 (500 de lei).

Click! a făcut, ieri, un sondaj propriu pentru a vedea cât au cheltuit, de fapt, oamenii pentru zilele de sărbătoare. Am stat de vorbă cu Florentina Leonte şi cu fetiţele ei, de 3, respectiv 9 ani.

"Am cheltuit cam 600 de lei pentru mesele de Crăciun şi Revelion, dar şi pentru cadouri, la fel ca şi anul trecut. Nu putem să spunem că ne-a lipsit ceva, ne-am descurcat, dar se putea şi mai bine. Sperăm ca anul acesta să fie mai bun", ne-a spus Florentina.


    Florentina şi fetiţele ei  speră că anul acesta  să fie mai bogat (Fotografii: Roberto Sălceanu)
Florentina şi fetiţele ei speră că anul acesta să fie mai bogat (Fotografii: Roberto Sălceanu)

Decembrie nu este numai luna cadourilor, ci şi luna profiturilor pentru marii retaileri. Aşadar, pe măsură ce oamenii cumpără şi scot bani mulţi din buzunar, comercianţii câştigă. „În decembrie, se realizează aproximativ 12% din totalul vânzărilor din an. La Cora au crescut vânzările în decembrie 2013 faţă de decembrie 2012 cu 5%", a declarat, pentru gândul.info, Ana Maria Florea, PR Cora România. Potrivit acesteia, în perioada sărbătorilor, s-au înregistrat vânzări în creştere la produse alimentare, „cu vârfuri la carne de porc, dulciuri şi băuturi". Dintre produsele non-alimentare cel mai bine s-au vândut cosmeticele.

simeon stalpnicul png

Elena Tomulescu: "Eu şi soţul meu suntem pensionari şi împreună avem 800 de lei pe lună, din care 400 de lei dăm pe medicamente. Pentru Sărbători am avut 200 de lei. De Crăciun, am făcut nişte sarmale, un caltaboş, un cârnat şi o pulpă de pui. E foarte greu".

Florica Nechita: "Împreună cu soţul şi cu fiul meu am cheltuit în jur de 1.000 de lei. În aceşti bani au intrat mâncarea, băutura, dar şi cadourile de Crăciun pentru familie. A fost bine, o dată e Crăciunul în an".

simeon stalpnicul png

Giuri Kaposzta: "Am avut un buget de circa 1.000 de lei pentru toată familia, adică opt persoane. Mai prost ca anul trecut, din păcate. Poate va fi mai bine anul ăsta. Speranţa moare ultima întotdeauna".

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net