Sărăcie. Românii mănâncă mai puţină carne şi mezeluri faţă de acum cinci ani

Ultima actualizare:

    Românii nu îşi permit să mănânce mai mult de 150 de grame de carne pe zi
Românii nu îşi permit să mănânce mai mult de 150 de grame de carne pe zi

Românii de rând trec pe lângă galantarele cu carne, se uită, dar puţini mai cumpără. Producătorii spun că a scăzut dramatic consumul, din pricina sărăciei.

Fleicile, copanele, cârnaţii rămân mult şi bine în galantare pentru că românii îşi permit cu greu să le mai cumpere. Consumul a scăzut cu 25% în ultimii 5 ani, spun producătorii din domeniu.

„Piața de mezeluri a scăzut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimările inițiale pentru acest an prognozau o creștere zero, dar cei mai recenți indicatori arată o scădere de 1-2%”, a spus Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), citat de Mediafax. Acesta spună că cei mai mulţi oameni aleg produse ieftine.

Acesta a afirmat că în UE, consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de circa 85 kilograme pe an, în timp ce în România este puţin peste 60 kg/an/persoană. Asta înseamnă circa 150 de grame zilnic.

Carnea de porc rămâne în topul preferințelor consumatorilor români, iar mezelurile preferate sunt tot din carne de porc. Mai nou există o tendinţă de creştere a consumului de carne şi produse din carne de curcan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net