Șansa la viață îi este oprită chiar de mama lui. Se teme că îi vor fura organele

Ultima actualizare:

    Mama băiatului refuză să își dea acordul operației, de teamă că organele lui îi vor fi furatefoto: Captură video
Mama băiatului refuză să își dea acordul operației, de teamă că organele lui îi vor fi furatefoto: Captură video

Unui copil de 12 ani îi este oprită șansa la viața chiar de mama lui. Acesta se luptă singur după ce, femeia care i-a dat viață refuză să-și dea acordul medicilor pentru a-l opera. Mama se opune intrvenției diind convinsă că băiatului i se vor lua organele pentru transplant.

Drama cumplită a unui băiețel din Neamț, de doar 12 ani, care luptă singur pentru viața sa după ce mama acestuia se opune vehement intervenției chirurgicale care i-ar putea da șansa la o viață normală. Deși femeia la abandonat într-un centru de plasament, nici medicii, nici autoritățile nu pot face nimic pentru adolescent.

Soarta a fost nedreaptă cu acest băiat, încă de la nașterea sa. Acesta s-a născut cu o inimă de trei ori mai mare decât ar fi normal și cu timpul orice mișcare a ajuns să fie un efort uriaș pentru el. De parcă nu ar fi fost destul, femeia care i-a dat viață l-a abandonat într-un centru de plasament și a plecat la muncă în străinătate. Ce-i drept, mai trece din când în când să-l vadă atunci când revine în țară.

„Sângele lui este îngroşat şi nu este bine oxigenat. (Reporter: Dacă nu este operat, ce se întâmplă cu acest copil?) Va face un accident vascular cerebral, îl paralizează”, declară Constantin Iordache, medic cardiolog Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iaşi, potrivit Digi 24.

Singura soluție pe care medicii au găsit-o este în Israel, unde ar putea trece printr-o intervenție chirugicală complicată.  De trei ani însă nu a putut trece prin această intervenţie care i-ar reda şansa la o viaţă normală pentru că mama lui s-a opus.

„Asta mi-a spus şi la telefon mama, nu spun eu acum: că s-ar putea să organele, o prostie, bineînțeles, s-ar putea organele să fie folosite în scop de transplant. Mama a fost chiar îndărătnică”, adaugă medicul Constantin Iordache.

Nici autorităţile nu l-au ajutat mai mult, deşi potrivit legii o puteau face.

„Orice persoană care are cunoştinţă de această neglijenţă medicală, în speţă medicul. El este obligat să informeze Autoritatea pentru Protecţia Copilului. Acest serviciu urmează să analizeze situaţia şi se poate face acţiune la instanţă”, spune Ioana Atasiei, avocat.

„Refuzul pentru acea intervenţie chirurgicală din 2014 nu este un motiv neapărat din decădere din drepturi. Noi nu am primit din partea medicilor o solicitare că intervenţia respectivă ar fi de viaţă şi de moarte”, afirmă Magda Vasilache, purtător de cuvânt DGASPC Neamţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net