Sânge şi ace folosite, lângă Orăşelul copiilor!

Ultima actualizare:

    Deşeurile medicale au fost ridicate ieri de autorităţi, iar perimetrul a fost dezinfectatFotografii: Prima TV
Deşeurile medicale au fost ridicate ieri de autorităţi, iar perimetrul a fost dezinfectatFotografii: Prima TV

Episod grav în Parcul Monument din Brăila. Câţiva trecători au descoperit cu groază, duminică, pe o alee intens circulată, aproape 30 de eprubete cu sânge şi mai multe materiale aparţinând unui laborator de analize medicale. Autorităţile au izolat perimetrul şi luni (20 iulie) au fost ridicate recipientele şi acele de seringă folosite.

Abandonul deşeurilor medicale în parc e revoltător, cu atât mai mult cu cât la nici 200 de metri se află Orăşelul copiilor. Riscul ca puştii să găsească eprubetele şi acele era foarte mare, astfel că exista pericolul infectării. După ce autorităţile de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au ridicat luni dimineaţă eprubetele şi acele, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a demarat o anchetă pentru a stabili cine a aruncat deşeurile în zonă. Pe etichetele eprubetelor erau trecute numele unor persoane, fiind vorba, probabil, despre pacienţii de la care s-a recoltat sângele. Parcul este situat între două spitale, într-o zonă centrală a oraşului. 

Eprubetele cu sânge aruncate în parc
Eprubetele cu sânge aruncate în parc

Oamenii care obişnuiesc să facă plimbări pe aleile parcului sunt şocaţi şi speră ca poliţiştii să-i găsească pe cei care au aruncat deşeurile medicale, relatează Prima TV. “E o chestie gravă. Nu ştiu de ce s-au găsit aici. Înseamnă că trebuie întărită paza”, a spus, indignat, unul dintre trecători. “E foarte periculos pentru copii. Nu doar că se puteau înţepa, dar puteau să desfacă eprubetele. Cine ştie de la ce oameni bolnavi provenea sângele”, a adăugat un alt brăilean. 

“În 32 de ani, de când lucrez la Sanepid, nu am întâlnit  niciodată un asemenea  caz”. Lavinia Craioveanu, medic la DSP Brăila
“În 32 de ani, de când lucrez la Sanepid, nu am întâlnit niciodată un asemenea caz”. Lavinia Craioveanu, medic la DSP Brăila

Medicul Valerică Avram, purtător de cuvânt la DSP Brăila, a explicat că “perimetrul în care au fost găsite materialele cu potenţial infecţios a fost dezinfectat de către reprezentanţii DSP Brăila. Până în momentul de faţă nu a fost identificată sursa de provenienţă a materialelor respective”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net