Salarii compensatorii a câte 21.400 de euro pentru foștii angajați ai ASF

Ultima actualizare:

    Fiecare angajat al ASF care a ales să părăsească instituția a primit câte 21.400 de euro
Fiecare angajat al ASF care a ales să părăsească instituția a primit câte 21.400 de euro

În urma scandalurilor de corupție de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), salariile angajaților au fost diminuate. O sută de angajați, nemulțumiți de actualele lefuri, au preferat, însă, să-și dea demisia, mai ales că, în schimb, au primit 21.400 de euro.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, a declarat, marți, că salariile celor 500 de angajați rămași au fost tăiate, ca urmare a reformării instituției zguduite de scandaluri de corupție, relatează stirileprotv.ro.

 Chiar și salariul lui a fost micșorat, astfel încât, acum, președintele ASF primește lunar 7.950 de euro. „Salariul meu a fost diminuat cu 47%”, a spus Negrițoiu. Dacă e să ne gândim că fostul președinte, Dan Radu Rușanu, a încasat venituri de peste 70.000 de euro în două luni, trebuie să recunoaștem că este o scădere semnificativă.

Tăiate au fost și salariile celorlați șefi. Așadar, directorii generali primesc lunar 6.800 de euro, ceilalți directori, 5.700 de euro, iar șefii de serviciu, 3.400 de euro.

Deși lefurile la ASF nu sunt deloc de neglijat, 98 de angajați au preferat să plece din instituție, în momentul în care au fost anunțate aceste scăderi. Mai ales că fiecare a primit un salariu compensator de 21.400 de euro.

Schimbări n-au fost făcute doar la capitolul lefuri, ci și la capitolul vestimentație. Astfel că angajații trebuie să respecte, acum un cod de îmbrăcăminte.

Mai mult, s-au înființat și „declarațiile de rudenie”, în care angajații trebuie să precizeze ce neamuri au în instituție, mai ales că mulți dintre salariați sunt rude ale politicienilor, informează stirileprotv.ro.

„Am calculat și erau 53 de angajați în relații de rudenie în ASF”, a mai spus Mișu Negrițoiu.

ASF supraveghează piața asigurărilor, a valorilor mobiliare și a pensiilor private.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net