S-a ținut de cuvânt! Dacian Cioloș l-a demis pe președintele ANAF

Ultima actualizare:

    Președintele ANAF Gelu Diaconu a fost demis de premierul Dacian Cioloș joi, 11 februariefoto: arhivă Adevărul
Președintele ANAF Gelu Diaconu a fost demis de premierul Dacian Cioloș joi, 11 februariefoto: arhivă Adevărul

Premierul Dacian Cioloş l-a demis joi, 11 februarie, pe preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, după ce acesta din urmă rufuzase să să-și prezinte demisia la cererea ministerului Finanțelor. ”Este important să nu menținem o stare de ambiguitate la ANAF”, a declarat Cioloș, cu referire la dosarul în care Diaconu este urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Şeful Executivului a semnat decizia de eliberare din funcţie a preşedintelui ANAF. De asemenea, Cioloş l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, transmite Mediafax, citând surse guvernamentale.

Premierul Dacian Cioloş a confirmat joi la prânz că îl va demite pe Gelu Diaconu precizând că aşteaptă o propunere de înlocuire de la ministrul de Finanţe.

Primul-ministru a subliniat că ''este important să nu menţinem o stare de ambiguitate la ANAF'', pentru ca aceasta să rămână o ''structură credibilă''.

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, alături de vicepreşedintele Mihai Gogancea-Vătăşoiu, drept "kafkian".

Preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, a transmis DNA. Preşedintele ANAF a stat miercuri circa o oră la sediul DNA.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net