S-a închis ţara! Preşedintele, premierul, şeful Camerei şi al Senatului au plecat în concedii

Ultima actualizare:

    Victor Ponta, surprins la o cafea în aeroportul din MiamiFoto: Magda Bistriceanu
Victor Ponta, surprins la o cafea în aeroportul din MiamiFoto: Magda Bistriceanu

Principalele instituţii ale statului au rămas fără conducători. Mai-marii ţării au plecat la mare, la soare. Nu tu şedinţe de Guvern, nu tu Parlament, nu tu întâlniri la Cotroceni.

Victor Ponta, la Miami

Premierul Victor Ponta a plecat deja în concediu în Statele Unite ale Americii, la Miami. A plecat departe, să se bucure în linişte de o vacanţă alături de familie. O româncă l-a văzut în aeroportul american şi i-a făcut o poză. Adică, şeful Guvernului a avut parte exact de ce a vrut să scape: de ochi indiscreţi şi fotografi. Premierul ar fi ajuns acolo ieri şi a fost întâmpinat de Daciana, care se afla deja acolo de câteva zile. El era însoţit de un SPP-ist şi se ajuta la mers de o cârjă. În lipsa lui, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat atribuţiile de prim-ministru.

Klaus Iohannis, la Neptun

Preşedintele Iohannis a preferat vila de la Neptun, unde există piscină cu apă încălzită, instalaţie de aer condiţionat, săli de recepţii, o plajă proprie, un minirestaurant şi un parc generos. El va avea la dispoziţie la Neptun şi un birou unde va putea să lucreze. La ultima vizită pe care a făcut-o la vila de la Neptun, şeful statului a dispus modernizarea vilei de protocol, lucru care s-a şi întâmplat. Deşi nu există o confirmare oficială, preşedintele va fi acolo pentru două săptămâni. A fost invitat la festivităţile de Ziua Marinei, din 15 august, dar organizatorii nu au primit încă un răspuns.

Ilie Sârbu, vecin cu preşedintele

Socrul premierului, senatorul Ilie Sârbu, nu a plecat în America, ci va fi vecin cu preşedintele Iohannis, la Neptun, scrie romaniatv.net. Acesta va împărţi complexul RAAPPS destinat Preşedinţiei, Parlamentului şi CCR, în calitate de lider al grupului PSD de la Senat, cu încuviinţarea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Valeriu Zgonea, la Milano

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este şi el în concediu. Pe 5 iulie s-a căsătorit cu Laura, apoi au plecat în luna de miere. Şi-a întrerupt vacanţa pentru a participa pe 22 iulie la o şedinţă urgentă a PSD, cea în care a fost ales noul preşedinte al partidului. Ieri, posta bucuros poze din Milano.

Tăriceanu, în medical

Mult mai nefericit decât colegii săi, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, stă în convalescenţă după operaţia la picior pe care a suferit-o luni. Fostul premier a avut nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală, pentru a rezolva definitiv problemele de la genunchiul vătămat într-un accident de motocicletă, avut în vara anului 2006. Astfel, şeful Senatului are mai mult timp de petrecut cu băieţelul său de şapte luni.

Click! spune

Ordonanța de urgență care prevede triplarea salariilor primilor 48 de demnitari în stat a fost adoptată în timpul interimatului lui Gabriel Oprea. Ulterior, premierul Ponta a anunțat că va amâna intrarea în vigoare a ordonanței. Apoi, s-a sucit din nou şi a anunțat că lefurile demnitarilor vor crește, totuși, de la 1 august.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net