S-a extins focarul de hepatită din comunitatea de romi din Buzău

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

Alte 22 de cazuri de hepatită A au fost depistate în ultimele zile în focarul din comunitatea de romi din cartierul buzoian Simileasca, numărul total al cazurilor ajungând la 55, dintre care 20 de persoane internate în spital.

"De miercuri, 15 octombrie a.c., când a fost anunţată apariţia focarului, când erau confirmate serologic 33 de cazuri la copii cu vârste între 1-15 ani, şi până luni numărul persoanelor care au dezvoltat boala a ajuns la 55, 20 fiind internate la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean", a declarat doctorul Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău, potrivit Agerpres.

117 persoane au fost vaccinate, iar rata de frecvenţă şcolară a crescut. "Din cei 660 de elevi înscrişi la şcoală, doar 10 au absentat, din punctul nostru de vedere în ciuda creşterii numărului de cazuri, situaţia este sub control", a mai declarat reprezentantul DSP Buzău.

Hepatita A, boala mâinilor murdare, a fost confirmată serologic săptămâna trecută la 33 de persoane din cartierul Simileasca, municipiul Buzău, toţi copii şi adolescenţi, cu vârste între 1 şi 16 ani, 23 dintre ei fiind internaţi în spital.

Primul caz a apărut în 19 septembrie, însă boala a fost asociată cu o altă afecţiune, fapt ce a împiedicat diagnosticarea şi tratarea şi a favorizat răspândirea bolii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net