S-au întors ţeparii pe aeroport!

Ultima actualizare:

    Leone. 60 de lei/ cursăFoto: Sever Gheorghe
Leone. 60 de lei/ cursăFoto: Sever Gheorghe

Autorizaţi sau neautorizaţi – nu mai conteză! Taxi să fie. Asta au gândit cei din conducerea Aeroportului „Henri Coandă”, care de ieri le-a permis tuturor şoferilor să preia clienţi. S-au întors ţeparii!

Minunea pe aeroport a ţinut cinci ani. În ianuarie 2011, au fost introduse măsuri drastice în rândul taximetriştilor. Exista un număr fix de autorizaţii, astfel că doar cei care le obţineau şi plăteau pentru ele puteau să prea clienţi de aici. Şoferii care nu respectau legea şi încercau să ţepuiască pasagerii rămâneau fără patalama, astfel că accesul le era interzis pe aeorport. De ieri, însă, ne-am întors în timp. Toţi taximetriştii care au tarife de maximum 1,40 lei/km au voie să aştepte la Terminalul ”Sosiri Interne”, de la parter.

Autogeneral. 85 de lei/ cursă
Autogeneral. 85 de lei/ cursă

”Pleava din Bucureşti s-a mutat pe aeroport. Toţi ţeparii!”, ne-a spus necăjit un şofer vechi de pe „Henri Coandă”. Şi vorbele i s-au adeverit. Reporterul Click! a verificat corectitudinea noilor veniţi. S-a dat drept un turist străin care doreşte să ajungă la hotelul Intercontinental şi a luat la rând taximetriştii aflaţi în staţie. Cu toţii aveau afişat pe portieră tariful de 1,39 lei/km, însă pretenţiile difereau. ”85 de lei vă costă cursa”, i-a spus şoferul de la Autogeneral. ”60 de lei vă iau până la Inter”, a cerut cel de la Leone.

Pelicanul. 30 de lei/ cursă
Pelicanul. 30 de lei/ cursă

A dat însă şi de un taximetrist cinstit. Cel de la firma Pelicanul a cerut preţul corect: ”30 de lei vă costă pe aparat. Vă dau bon fiscal”, a spus omul, care a reuşit să plece primul din staţie cu client. În acest moment sunt autorizate 1.400 de taxiuri. Insuficente, spun reprezentanţii aeroportului, care au explicat că tocmai de aceea i-au lăsat pe toţi să preia clienţii.  

La etaj sunt maşinile autorizate şi cele chemate la comandă


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

La etaj, acolo unde este Terminalul  ”Sosiri Internaţionale” au voie să aştepte clienţi doar taximetriştii autorizaţi. Primii trei percep tariful de 3,5 lei/km, următorii cinci de 1,39 lei/km, iar ultimii în coadă sunt cei care au fost chemaţi la comandă. Aceştia nu au voie să staţioneze mai mult de cinci minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net