S-au chinuit două ore să mute albinele

Ultima actualizare:

    Aici îşi  făcuseră  casă harnicele  albine
Aici îşi făcuseră casă harnicele albine

Intervenţie mai puţin obişnuită a pompierilor militari prahoveni, alături de apicultori şi jandarmi. Specialiştii s-au chinuit două ore să mute „casa” pe care şi-o făcuseră mii de albine.

Albinele şi-au făcut două cuiburi, în centrul Ploieştiului, pe o clădire în care funcţionează Curtea de Apel Ploieşti, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Palatul Culturii. Zona este extrem de circulată, aşa că exista oricând riscul ca albinele să înţepe pe cineva. Sesizările primite de la localnici au determinat autorităţile să mute “casele” albinelor.

simeon stalpnicul png

Un apicultor din zonă a fost cel care s-a urcat pe scara pompierilor, la o  înălţime de peste 30 de metri şi s-a chinuit să dea jos, pe rând, cuiburile, în care se aflau mii de albine.“Era necesar să le mutăm. Trec multe persoane prin această zonă şi puteau fi înţepate. A fost mai greu pentru că toată operaţiunea s-a desfăşurat la înălţime. Vom duce albinele în afara oraşului”, a povestit Iulian Soare, cel care s-a luptat să mute casele insectelor.Cuiburile au fost puse mai întâi în saci speciali, apoi mutate în stupi ca să fie uşor de transportat. Misiunea de salvare a albinuţelor s-a încheiat după aproape două ore.

Broscuţele ţestoase au luat cu asalt lacul din parc

simeon stalpnicul png

Au dat năvală! Heleşteul aflat în Parcul Tineretului din Buzău a devenit raiul broscuţelor ţestoase. Au apărut cu sutele şi lumea se întreabă care este explicaţia. Mulţi cred că schimbările climatice favorizează înmulţirea paşnicelor vietăţi, scrie adevarul.ro. Ţestoasele fac întrecere către bucăţile de pâine aruncate de pe mal. ”Niciodată n-am mai văzut atâtea ţestoase în lac. Putem să le luăm acasă”, zâmbeşte unul dintre buzoienii aflaţi la promenadă. Specialiştii cred că ţestoasele au fost aduse de oameni, care au renunţat la acvariile pe care le aveau acasă. Broscuţele au crescut, s-au înmulţit, iar acum sunt cu sutele. Habitatul le prieşte de minune, deoarece apa este plină de plante. Ţestoasele sunt protejate de lege, iar deţinerea şi comercializarea lor sunt interzise; persoanele ce se ocupă cu acest gen de trafic pot fi sancţionate penal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net