Românul acuzat de terorism, dovadă de devotament grupării. ”Fac orice pentru Allah”

Ultima actualizare:

    Românul acuzat de terorism plănuia să trannsforme o bază militară americană în iad
Românul acuzat de terorism plănuia să trannsforme o bază militară americană în iad

Bălan Ionuț Cătălin, bărbatul din Argeș în vârstă de 39 de ani, care și-a luat numele de Ibrahim, a trimis o ultimă dovadă de devotament liderului grupării teroriste la care a aderat. Acesta a făcut un semn pe care îl făcea și Osama Bin Laden.

Ibrahim a trimis printr-un cunoscut o ultimă dovadă de devotament liderului grupării la care acesta a aderat. El a trimis o poză în care apre ținându-și degetul îndreptat spre cer, gest folosit de Osama Bin Laden, reprezentând credința că islamul trebuie impus cu sabia. Mai mult decât atât, și-a pus inclusiv și copilul să-i copieze gesturile.

Poza este făcută în România, unde bărbatul s-a întors din Franța, după ce a auzit că teroriștii vizează bazele americane de la noi din țară. O conversație dintre el și un apropiat a fost interceptată de autorități, iar cuvintele folosite de acesta sunt șocante.

”Eu am, am insistat să vin aici. Treaba asta trebuia să o facă altcineva și am zis că vin eu că sunt de acolo. Asta o facem pentru Allah. Ce-au putut să facă românii aici, în curând o să vei front de război, frate. Eu pentru islam îmi dau viața. Viața noastră nu e aici, e în paradis, frate”, au fost cuvintele bărbatului din Argeș, potrivit Știrile ProTv.

”Baza va fi un iad”, se lăuda el unui alt prieten, după ce a mers și a adunat informații despre aceasta, spunându-i că este folosită pentru a face rău fraților musulmani din Orientul Mijlociu. Bălan Ionuț Cătălin a spus că jihadul trebuie făcut la un moment dat pentru că e singura cale prin care poți să ștergi toate păcatele pe care le acumulezi ca musulman.

Mama suspectului este sigură că băiatul ei era inofensiv și refuză să creadă că fiul ei ar fi în stare de o atrocitate, pentru că nu avea arme în casă, așa cum au restul militanților.

"Se ruga, citea din Coranuri. Eu îl întrebam ce înseamnă Allahu Akbar cum zicea el. Și el a zis că înseamnă «Dumnezeu sa te binecuvanteze sa fie cu tine»”, spune aceasta.

 "Astfel de persoane radicalizate sunt capabile să meargă până la sacrificiu. Să se alăture războiului. Acest trend al radicalizării are o creștere atât în Europa cât și în România. Nu facem excepții", a declarat purtătotul de cuvânt SRI. Bărbatul se află în arrest preventive pentru 30 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net