Român arestat în UK. Transporta migranți în camionul frigorific

Ultima actualizare:

    foto: gazetteandherald.co.uk
foto: gazetteandherald.co.uk

Un șofer român de 26 de ani a fost arestat în Marea Britanie, în acest weekend, după ce a fost prins că încerca să introducă ilegal în Regat 21 de migranți din Irak și Afganistan. Tânărul a fost reținut după ce polițiștii i-au găsit pe transfugi în camionul său frigorific, pe jumătate înghețați, dar cu o dorință nebună de a păși pe pământ britanic.

Șoferul român a fost oprit la un control de rutină în orașul Chippenham, comitatul Wiltshire. Când au deschis ușile benei frigorifice, oamenii legii au constatat cu stupoare că în interior nu e carne de vită pentru supermarket, ci carne vie, mai precis 21 de bărbați cu vârste cuprinse între 15 și 52 de ani, informează site-ul gazetteandherald.co.uk. Toți proveneau din Irak și Afganistan și voiau să înceapă o nouă viață în Marea Britanie. Când au fost scoși din camion, transfugii erau înghețați bocnă și au avut nevoie de mai multe ceauiri calde și pături pentru a-și reveni din șocul termic. Bărbații au fost transportați la spital cu șapte ambulanțe pentru a se pune pe picioare. Din nefericire pentru ei, luni au fost trimiși înapoi în țara de domiciliu și au primit interdicție de a intra pe teritoriul Angliei.

Șoferul român le-a spus oamenilor legii că nu știe când și cum s-au urcat oamenii în mașina sa. O anchetă demarată de Poliție, cel puțin până la această oră, că migranţii s-au urcat clandestine în camion în Franţa. Ei au traversat Canalul Mânecii şi mers încă 300 de kilometri prin Regatul Unit în lada frigorifică a camionului. Tânărul român a fost eliberat pe cauțiune, însă ancheta nu s-a oprit aici.

Românii nu vor migranți

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP la solicitarea ziarului Adevărul, la sfârșitul lunii martie, arată că aproape 85% din români nu sunt de acord ca refugiații/imigranții să se stabilească în România (față de 80,2% în noiembrie 2015 și 65,3% în septembrie 2015). Doar 11% sunt de acord ca țara noastră să-și deschidă porțile pentru migranți. Barometrul „INSCOP — Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul”, în perioada 21 — 28 martie. Volumul eșantionului a fost de 1.063 persoane și este reprezentativ pentru populația majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net