Roaming-ul gratuit poate scumpi abonamentele, dar ai dreptul să-l refuzi

Ultima actualizare:

    Roaming-ul gratuit poate însemna scumpirea abonamentelor și a cartelelorFoto: Getty
Roaming-ul gratuit poate însemna scumpirea abonamentelor și a cartelelorFoto: Getty

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat că furnizorii de servicii mobile pot comercializa și abonamente sau cartele preplătite fără acces la servicii în roaming. Acest lucru înseamnă că firmele de telefonie mobilă trebuie să ofere clienților și posibilitatea de a respinge roaming-ul.

Clienții nu vor trebui să fie obligați să achizționeze prin abonamente sau cartele servicii de roaming, dar dacă au nevoie ulterior de aceste opțiuni, vor plăti suplimentar un plan de roaming, după cum precizează ANCOM, pe site-ul oficial.

"Operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare (abonamente ori cartele preplătite) fără acces la servicii în roaming. Aceste planuri tarifare se adresează utilizatorilor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie mobilă și atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de resurse naționale la prețuri avantajoase."

"Toate planurile tarifare cu serviciul de roaming activat beneficiază de «roam like at home» în UE/SEE. Totodată, utilizatorii finali pot alege din oferta operatorului o modalitate alternativă de tarifare a serviciului de roaming, în locul «roam like at home»"  

Ce să faci dacă operatorii mobili nu-ți respectă drepturile

Dacă furnizorii de servicii mobile nu respectă drepturile de utilizare a serviciului de roaming în spațiul UE/SEE, se poate trimite o sesizare către ANCOM. Poți afla aici care sunt pașii de urmat în cazul în care vrei să faci o reclamație, potrivit site-ului ANCOM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net