Respect! Cristian Ţopescu va fi decorat înainte de a împlini 80 de ani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cristian Ţopescu este unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori sportivi din România. Iată că profesionalismul său va fi recompensat și cu una dintre cele mai importante distincții ale statului, cu patru zile înainte de a împlini venerabila vârstă de 80 de ani.

Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu va împlini în 26 martie venerabila vârstă de 80 de ani. Cu patru zile înainte de această aniversare, va fi decorat de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura astăzi, 22 martie, la Palatul Cotroceni, de la ora 16, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler, scrie news.ro.

Cunoscutul om de televiziune va primi Ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.

Activitatea îndelungată a lui Cristian Ţopescu a mai fost premiată: i-au mai fost decernate Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.

În 30 ianuarie, fostul comentator a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureştilor.

O viață în slujba sportului

Cristian Ţopescu a urmat cursurile Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport şi a fost membru al echipei hipice a României. A fost reporter sportiv la Televiziunea Română. realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef Sport şi director general adjunct al TVR. A comentat peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, dar şi campionate mondiale şi europene.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net