Regele Mihai, în stare gravă! Familia s-a reunit în Elveția

Ultima actualizare:

    Regele Mihai I, într-una din ultimele fotografii făcute publiceFoto: arhivă personală
Regele Mihai I, într-una din ultimele fotografii făcute publiceFoto: arhivă personală

Vești triste vin din Elveția, unde trăiește Regele Mihai I (96 de ani). Familia Regală a României a anunțat, luni, că starea de sănătate a regelui s-a agravat, Majestatea Sa suferind de cancer de piele.

„Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au revenit în Elveția aseară (n.r. 5 noiembrie), la reședința privată a Majestății Sale. Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței. În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale”, a anunțat, într-un comunicat de presă, Familia Regală a României.

La începutul anului trecut, Majestatea Sa a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer de piele, boală pentru care a și fost operat. „Este vorba de un diagnostic crunt, respectiv „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”, două forme de cancer”, anunța, la acea vreme, Casa Regală. „Carcinomul epidermoid este fie un cancer de piele. Faptul că este metastazant, înseamnă că sunt afectate mai multe organe. Referitor la diagnosticul de leucemie cronică, aceasta este tot un cancer, dar al sângelui”, ne-a explicat, tot atunci, dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic primar la Institutul de Oncologie „Alex. Trestioreanu” din Bucureşti.

Pentru un astfel de diagnostic, tratamentul este unul foarte dur, lucru menţionat, de altfel, şi de reprezentanţii Casei Regale, anul trecut. „Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere”.

Aşadar, anul trecut, Regele Mihai a desemnat-o pe fiica sa, Principesa Margareta, să îl reprezinte în toate activităţile publice. „Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei. Consiliul Regal rămâne la dispoziţia custodelui coroanei”, a declarat Regele Mihai.

Regina Ana a murit, anul, trecut, la 1 august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net