Regele Mihai, operat de cancer la 94 de ani

Ultima actualizare:

    Regele Mihai I este  ultimul Rege al României,  fiul Regelui Carol al II-lea  și al Reginei ElenaFoto: Click!/familiaregala.ro
Regele Mihai I este ultimul Rege al României, fiul Regelui Carol al II-lea și al Reginei ElenaFoto: Click!/familiaregala.ro

Regele Mihai (94 de ani) este foarte bolnav, Majestatea Sa fiind operat, de curând, de o formă gravă de cancer. Veştile vin din Elveţia, unde miercuri (2 martie) s-a întrunit Consiliul Regal. Din cauza bolii, care necesită un tratament solicitant, Regele a anunţat că se retrage din viaţa publică.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical”, îşi începe Regele Mihai mesajul transmis ieri de avocatul Casei Regale, Andrew Popper. Este vorba de un diagnostic crunt, respectiv „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”, două forme de cancer. „Carcinomul epidermoid este fie un cancer de piele, fie de organ. Faptul că este metastazant, înseamnă că sunt afectate mai multe organe. Referitor la diagnosticul de leucemie cronică, aceasta este tot un cancer, dar al sângelui”, ne-a explicat dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic primar la Institutul de Oncologie „Alex. Trestioreanu” din Bucureşti.

Pentru un astfel de diagnostic, tratamentul este unul foarte dur, lucru menţionat, de altfel, şi de reprezentanţii Casei Regale. „Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere”.Aşadar, Regele Mihai a desemnat-o pe fiica sa, Principesa Margareta, să îl reprezinte în toate activităţile publice. „Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei. Consiliul Regal rămâne la dispoziţia custodelui coroanei”.

Elveţia . După Anul Nou, Principesa  Margareta i-a dus Regelui mesajele primite de Sărbători
Elveţia . După Anul Nou, Principesa Margareta i-a dus Regelui mesajele primite de Sărbători

Și Regina Ana este bolnavă

În ultimul an, veștile despre starea de sănătate a Reginei Ana (92 de ani) nu erau prea bune. Se știe, de altfel, că din această cauză, Majestățile Lor nu au mai venit în România să petreacă Sărbătorile de iarnă, așa cum obișnuiau să facă anual, rămânând la reședința din Elveția. După Anul Nou, când Principesa Margareta și Principele Radu i-au vizitat, Regina Ana se afla încă la o clinică medicală pentru efectuarea unor analize.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net