«Regele îngheţatei» şi-a vândut afacerea cu 100 de milioane €

Ultima actualizare:

    Vasile  Armenean, alături de angajaţii săi
Vasile Armenean, alături de angajaţii săi

A dat lovitura! Omul de afaceri Vasile Armenean (49 de ani) a încheiat o tranzacţie care îi va aduce o avere. El a vândut fabrica de îngheţată Betty Ice, pe care o deschisese în urmă cu 24 de ani, gigantului anglo-olandez Unilever. Cel mai bogat om din Suceava va încasa nu mai puţin de 100 de milioane de euro în schimbul companiei sale.

Era cea mai profitabilă companie din portofoliul său! Vasile Armenean a decis să vândă fabrica de îngheţată din Suceava. Firma sa a avut în 2016 o cifră de afaceri de 126 de milioane de lei, înregistrând o creştere de 10,5% faţă de anul precedent. În prezent, compania are 635 de angajaţi. Producătorul de îngheţată Betty Ice urmează să fie preluat de gigantul anglo – olandez Unilever, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 100 de milioane de euro.

„Vom anunţa într-un comunicat când avem ceva de anunţat. Ar putea fi zilele următoare sau deloc”, s-a rezumat să spună, pentru site-ul mirsanu.ro, Vasile Armenean.

Zvonuri cu privire la vânzarea fabricii de îngheţată circulau pe piaţă de aproape un an. În vara lui 2017 au existat, se pare, mai multe discuţii cu societăţi precum Abris Capital Partners sau Food Union, dar care nu au avut nici un fel de finalitate. Unilever, gigantul anglo – olandez, e anunţat pe mai multe site-uri de profil drept cumpărător al firmei sucevene. Unilever a intrat în România cu divizia de îngheţată Algida în 2009, iar vânzările anuale sunt estimate la 150 de milioane de euro. 


    Fabrica din Suceava  a fost fondată în 1994
Fabrica din Suceava a fost fondată în 1994

Născut la Mediaş (Sibiu), Armenean a reuşit să fugă din România Epocii de Aur, după două încercări eşuate, ultima aducându-i şi un an de închisoare, scrie obiectivdesuceava.ro. A treia tentativă a fost norocoasă, aşa că Armenean a juns în Austria. El a lucrat la o fabrică de ochelari, apoi la o gelaterie. După căderea comunismului, Armenean s-a gândit că ar putea să se întoarcă în ţară şi să-şi deschidă propria afacere în acest domeniu. În 1991, a adus o maşină de îngheţată din Austria. “Am cumpărat-o prin credit, am închiriat un spaţiu în Suceava şi am testat piaţa timp de o lună”, povestea el începuturile afacerii, într-un interviu publicat de “Business Magazin” în 2009.

El a ales oraşul din nordul ţării fiindcă soţia sa, Lăcrămioara, era originară din Suceava. Fabrica Betty Ice a deschis-o în 1994, iar numele provine de la cel al fiicei sale, Beatrice, care pe atunci avea patru ani. Ardeleanul a reuşit să-şi extindă afacerea, astfel că îngheţata sa a ajuns în magazinele din toată ţara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net