Reacția lui Traian Băsescu după ce fratele său a fost trimis în pușcărie

Ultima actualizare:
Mircea Băsescu susţine că Traian Băsescu nu are nici o legătură cu familia Anghel
Mircea Băsescu susţine că Traian Băsescu nu are nici o legătură cu familia Anghel

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv joi, 16 iunie, la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul privind mita de 600.000 de euro pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Reacția fostului preşedinte a venit imediat pe contul său de Facebook.

„În privinţa condamnării fratelui meu, nu am de făcut niciun comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu. Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată, din cîte înţeleg”, a scris Traian Băsescu pe contul personal de Facebook, după ce s-a dat decizia în cazul fratelui său.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul privind mita de 600.000 de euro pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Marian Căpăţână, complicele lui Băsescu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă.


    Mircea Băsescu Foto Adevărul
Mircea Băsescu Foto Adevărul

În cel mai rău caz, Mircea Băsescu va putea cere liberarea condiţionată după doar un an de închisoare, pentru că are peste 60 de ani şi a stat peste un an în arest preventiv şi arest la domiciliu. El trebuie să stea totuşi minimum 4 luni în penitenciar, perioadă după care, dacă prestează şi activităţi care îi reduc pedeapsa suficient de mult, poate cere liberarea condiţionată.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

Pe de altă parte, instanţa a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni pentru obţinerea unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net