Răzbunarea porcului: un mort şi 40 de oameni în spital

Ultima actualizare:

Mai e o lună până la Crăciun, iar românul se pregăteşte să taie porcul, în mod tradiţional, în propria gospodărie. Atenţie, însă! Carnea netestată sanitar-veterinar poate fi infestată cu trichineloză, boală care ucide. S-a întâmplat la Arad, unde o femeie a murit şi 40 de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat ”pomana porcului”.

Panica s-a instalat în localitatea Ususău în urmă cu câteva zile, când zeci de persoane au dat buzna la spital. Vărsături, paralizie a muşchilor, dureri de cap şi de stomac sunt simptomele pe care le acuzau toate cele 40 de persoane. 

Toţi participaseră la o petrecere, în urmă cu o lună, unde sărbătoritul a tăiat un porc în curtea gospodăriei. Oamenii au mâncat ”pomana porcului” dar au primit carne şi la pachet. Nu s-au gândit nici o clipă că animalul nu fusese testat şi era infestat cu trichineloză. Abia săptămâna trecută au început să apară simptomele infecţiei, perioada de incubaţie a bolii fiind de trei săptămâni. În doar 5 zile, 40 de persoane, printre care 5 copii, au ajuns la spital. O femeie de 61 de ani a murit în urma complicaţiilor, iar soţul ei se află în comă profundă. 

Alte 22 de persoane sunt în stare gravă şi au rămas internate la spitalul din Arad. Ceilalţi se tratează la domiciliu. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă. Cazul este anchetat şi de Poliţie, iar cel care a organizat ospăţul ar putea fi cercetat penal.

Click! spune

Trichineloza e o boală parazitară care apare la porci şi ajunge în organismul uman în urma consumului de carne infestată. Se manifestă prin febră, oboseală, dureri musculare şi dureri de cap. Două săptămâni mai târziu încep vărsăturile şi tulburările digestive. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
accident Galati FOTO ISU Galati (3) jpeg
image
image
image
image
image
image
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
turisti pexels jpg
drum lugoj deva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net