Rămâi crucit! Perlele unor absolvenţi de Drept

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a încheiat examenul la Institutul Naţional al Magistraturii, iar modul în care s-au pregătit unii dintre cei care aspiră la statutul de magistrat i-a îngrozit pe profesorii care i-au testat: „Profesia de procuror e dificilă şi trebuie să iei decizii rapide, cum ar fi să răspunzi la telefon“, este părerea unui tânăr.

Nimeni nu şi-ar dori să fie judecat de un magistrat care consideră că „În calitatea mea de judecător, nu voi primi favoruri pe gratis...“, sau că „Serbarea de Crăciun este un eveniment politic şi nu particip la ea, risc să fiu considerat imparţial“, ori că „Integritate înseamnă să stai la coadă la poştă sau la evidenţa populaţiei“. Acestea sunt doar câteva dintre „perlele“ aspiranţilor la fotoliile de judecători şi procurori care, însă, au picat proba interviului.

Iată doar câteva dintre „perlele“ candidaţilor la proba interviului din cadrul examenului organizat anul acesta.

Opulenţă înseamnă expertiză. Integritate înseamnă să stai la coadă la poştă sau la evidenţa populaţiei. Sunt hiperanalitic, adică vorbesc mult.Mie nu-mi place limitaţia, aşa că în 90% din lecturile mele am asimilat tone de literatură poliţistă.Serbarea de Crăciun este un eveniment politic şi nu particip la ea, risc să fiu considerat imparţial.Judecătorul în instanţă acordă favoruri părţilor, adică le spune cine are dreptate.Avocatul nu trebuie să întreţină relaţii neobiective cu judecătorul.Magistratura este chemarea mea interioară, căreia îi voi găsi răspuns după ce o să profesez. E un sentiment al dreptăţii pe care-l voi găsi la mijloc.Procurorul face în principal activitate de cercetare penală care este.Procurorul trebuie să fie un om normal, deşi, în ziua de azi, cine mai e normal?Procurorul are o profesie dificilă. Trebuie să ia decizii rapide. De exemplu, trebuie să răspundă la telefon.În calitatea mea de judecător, nu voi primi favoruri pe gratis.Dacă avocatul stă în birou cu judecătorul, se creează o situaţie de imparţialitate.Din păcate, judecătorul nu poate fi intim cu o parte.În mica sa carieră sau în scurta sa viaţă, Ciprian Porumbescu a scris mult.Steven Hawking este specialist în geografie şi expert în găuri negre.Pe Youtube sunt filmuleţe din care se vede că Andrei Pleşu a citit mult şi e instruit.

Mai multe, pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net