Radu Mazăre:”Mă voi descurca onorabil și demn. Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni”

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre spune că pușcăriile românești sunt mult mai OK decât cele din MadagascarFoto: Inquam
Radu Mazăre spune că pușcăriile românești sunt mult mai OK decât cele din MadagascarFoto: Inquam

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre a transmis prin intermediul avocatei primele reacții după arestare. Un Mazăre melancolic, anunță că va ataca la CEDO condamnările, dar se declară pregătit să-și ducă la capăt condamnarea. Până atunci, îi rămân doar”amintirile și iubirea”.

"(…)In acest context doresc să fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mândru de tot ceea ce am făcut în viață, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat in politică. Ca primar am construit case pentru tineri și nevoiași, am îmbunătățit infrastructura și economia orasului Constanța si, foarte important, am reconstruit statiunea Mamaia, pe care am scos-o din praf, ruine și anonimat, făcind-o celebră(…)Desigur, am facut în viața mea si greșeli, ca orice om, dar n-am facut rău intenționat niciodată, nimănui, fiind și un om cu frica lui Dzeu”, transmite Mazăre prin intermediul unui comunicat făcut public de avocați.

”Văd că foarte mulți vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani și a celorlalți oameni din acest dosar, care este în opinia mea și a avocaților una absolut nedreaptă și revoltătoare. Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel București, pe parcursul a 8 ani de proces, a 106 termene și a 5 judecatori schimbați, s-au realizat de către instanța două expertize judiciare – mamut. Una de evaluare imobiliară și una topografică. Ambele expertize au evidențiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut in acest sens. Așa se face că la finalul judecații la Curtea de Apel au fost zeci de achitări în dosar iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca sa fie ceva. In apel însă, la ICCJ, „celebrul si temutul” judecator Ionut Matei, pus cu mâna presedinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat si un bun executant al sistemului securist reinviat in ultimii ani in Romania, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de puscarie. Cum? Foarte simplu:

− 1. a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanța de fond și s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA− 2. fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja”, susține Mazăre.

”Eu consider ca nu asta este justiție. E doar o bătaie de joc! După ce am făcut pușcărie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos, unde 1400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete, crede oare cineva că nu o supraviețuiesc în pușcăriile din Romania? Mă voi descurca onorabil și demn! Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni!"se încheie epistola lui Mazăre

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net