Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce au decis magistrații

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar FOTO: Arhivă
Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar FOTO: Arhivă

La un an de când a fost adus în țară, Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa să se întoarcă în Republica Madagascar, țară unde a fost prins și ulterior extrădat în România. Solicitarea fostului primar al Constanţei a fost respinsă, decizia fiind definitivă.

Radu Mazăre este condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de terenuri din staţiunea Mamaia şi oraşul Constanţa. El a fugit iniţial în Madagascar, dar a fost extrădat.

În prezent, magistraţii constănţeni judecă în apel un dosar în care fostul edil al municipiului Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

Mazăre este acuzat de săvârşirea a 4 fapte de abuz în serviciu. În prima instanţă, a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În cadrul procesului, Mazăre a cerut magistraţilor să fie transferat în Madagascar. „Constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, spun judecătorii Curţii de Apel Constanţa, citați de adevarul.ro.  

Condamnat la 9 ani de închisoare

În mai 2019, omul de afaceri a fost adus din Madagascar în România, sub escorta Poliţiei, și încarcerat la Penitenciarul Rahova. Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi, în februarie 2019, la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (plaje şi faleze din Constanţa şi Mamaia), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

În martie 2020, Mazăre a cerut să fie mutat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia, pentru a fi mai aproape de familia sa, stabilită în Constanţa. În iulie anul trecut, acesta s-a căsătorit, în penitenciar, cu Roxana Mihalache.

Citește și:

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani şi 10 luni în dosarul «Polaris»

FOTO Radu Mazăre, nuntă cu lăutari în pușcărie. Ce invitați a avut la ceremonie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net