Puneţi săniuţa în cui şi scoateţi grătarele!

Ultima actualizare:
Copiii sunt supăraţi  că nu este  zăpadă, ca să se  poată da cu săniuţa
Copiii sunt supăraţi că nu este zăpadă, ca să se poată da cu săniuţa

Ne aşteptăm să vedem ghiocei şi pomi înmuguriţi. Vremea este deosebit de caldă, ca înainte de Paşte, nu de Crăciun. Copiii sunt cei mai trişti pentru că se uită cu jind la săniuţe şi nu le pot folosi.

Cerul rămâne senin, iar soarele va fi prezent pe cer toată ziua de astăzi şi în zilele următoare. Meteorologii ANM prognozează temperaturi de până la 15 grade azi, în sudul ţării şi 10-13 grade în restul ţării. Asta, după ce ieri au fost 19 grade la Râmnicu Vâlcea şi 18 grade la Oneşti. Pentru ziua de Crăciun, sunt prognozate 8-11 grade, în toate regiunile. Este clar, 2015 este unul dintre cei mai călduroşi ani din istorie, iar specialiştii ANM spun că abia după 28 decembrie ar putea apărea câteva ploi slabe. Până atunci, dacă vrem să vedem zăpadă, putem să mergem pe vârful Munţilor Bucegi, unde stratul de zăpadă se apropie de un metru, la Predeal, unde sunt 3 cm, sau la Sinaia, unde stratul este 18 cm. Sau în Parâng, unde pe creste sunt 14 cm, ori la Păltiniş, unde sunt 9 cm.


    Copiii sunt supăraţi  că nu este  zăpadă, ca să se  poată da cu săniuţa
Copiii sunt supăraţi că nu este zăpadă, ca să se poată da cu săniuţa

Vremea este neobişnuit de caldă pe tot continentul. La Atena sunt prognozate 19 grade, la Madrid, Roma şi Paris 13 grade, la Londra 12 grade, la Budapesta şi Viena, 9 grade, la Varşovia, 15 grade. Chiar şi în ţările mai apropiate de Polul Nord termometrele arată valori mult mai mari decât ar fi normal în această perioadă. De Crăciun, vor fi 5 grade la Moscova şi Helsinki (Finlanda) şi 10 grade la Oslo (Norvegia). Chiar şi acasă la Moş Crăciun, în oraşul Rovaniemi, vor fi minus 2 grade, o temperatură foarte mare având în vedere că e la Polul Nord.

Vreme caldă până la 1 aprilie

Specialiştii de la Centrul European de Prognoză a publicat estimarea vremii până la 1 aprilie. 

  • IANUARIE. Vreme caldă în tot sudul ţării, unde temperaturile vor fi frecvent pozitive, chiar şi peste 6 grade pe Litoral. Mai aproape de normele lunii va fi în centrul şi nordul ţării. Jumătatea de est a ţării va fi săracă în precipitaţii, maximum 40 de litri. 
  • FEBRUARIE. 2-6 grade în sudul ţării şi în Banat, în cele mai multe zile. Valori pozitive vor fi frecvent şi în celelalte regiuni şi doar în nordul ţării vor fi valori normale pentru această lună. Precipitaţii puţine în majoritatea regiunilor.
  • MARTIE. Temperaturile vor fi mult mai mari decât ar fi firesc pentru această lună, în special în sud, sud-est şi local în vest. Precipitaţiile vor fi puţine, cu excepţia vestului ţării, unde sunt prognozate precipitaţii bogate, între 60 -80 l/mp, dublu decât media lunii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net