Pun parapeţi în calea morţii

Ultima actualizare:

    De luna viitoare, pe această porţiune  de drum vor fi  parapeţi din beton
De luna viitoare, pe această porţiune de drum vor fi parapeţi din beton

Pe DN1 se moare uşor. Avem statistici care arată că este drumul din ţară unde au pierit cei mai mulţi oameni în accidente rutiere. Ca să nu mai avem ziua şi tragedia, se vor monta parapeţi.

România este ţara în care seria Fast and Furious e considerată o capodoperă, astfel că scenele care apar acolo sunt transpuse de unii şoferi pe şoselele patriei. Aşa se face că suntem primii în Europa la numărul de accidente rutiere soldate cu decese.

Unul dintre drumurile unde se moare din cauza vitezei este DN1, care leagă Capitala de nordul ţării. Iar unul dintre punctele negre de pe această lungă şosea este zona dintre Băneasa şi Otopeni. Imediat ce ies din pasaj, şoferii inconştienţi apasă până la fund pedala de acceleraţie. Sunt trei pe benzi pe sens şi cred că nimic nu le poate sta în cale. Mai ales că ştiu că radarele nu funcţionează în zona aerportului. În această situaţie, la câteva săptămâni au loc cel puţin două-trei accidente grave. Ultimul a avut loc pe 13 mai, la ora 15.55, când două maşini s-au tamponat la pasarela de la Ikea. Cu o zi înainte, pe 12 mai,  în jurul orei 19.30, în aceeaşi zonă, alte două maşini s-au ciocnit. Şoferul unui Logan venea dinspre Ploieşti cu viteză, a pierdut controlul volanului şi a sărit bordura pe contrasens. A intrat într-un Ford, pe care l-a făcut zob. Şoferiţa a murit strivită, iar norocul a făcut ca fetiţa ei de 4 ani să scape. Se afla prinsă în scaunul special pentru copii. Doliul de pe DN1 trebuie să înceteze.

Separatoarele din beton, montate în iunie

Asta îşi spun şi autorităţile de la Drumuri, care anunţă că începând de luna viitoare vor monta parapeţi din beton între  sectorul Pasaj Băneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura Bucureşti, pe o porţiune de 5 km. ”CNADNR a început organizarea pentru începerea lucrărilor pregătitoare necesare instalării parapetelor pentru separarea sensurilor de circulaţie pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participanţilor la trafic de a nu părăsi platforma drumului. În contract sunt incluşi 192 km, iar costurile se ridică la 51.808.593,45 de lei fără TVA”, spun cei de la Compania de Drumuri. 

Carnagiu în Pasajul Unirii

Şi duminică (15 mai) a fost o zi neagră în Capitală. O şoferinţă s-a izbit cu maşina de un stâlp din beton din Pasajul Unrii. În urma impactului puternic, autoturismul, marca Renault,  s-a transformat într-un maldăr de fiare, iar pasagerul din dreapta, un bărbat de 45 de ani, a murit. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu au reuşit. Femeia care conducea, de 30 de ani, a fost grav rănită şi a fost transportată la Spitalul Floreasca. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net