Psiholog despre tragedia de la Brănești: „Femeia a vrut să se răzbune”

Ultima actualizare:

    La fața locului, au venit zeci de polițiști, criminaliști și medici legiștiFoto: Dorin Constanda
La fața locului, au venit zeci de polițiști, criminaliști și medici legiștiFoto: Dorin Constanda

Tragedia de nedescris, petrecută joi dimineață, în localitatea ilfoveană Brănești a șocat o lume întreagă. Gestul mamei, de a se arunca împreună cu cei trei copilași ai săi, în fața trenului a fost unul de disperare, dar și de slăbiciune, spun psihologii.

Psihoterapeutul Alexandru Pleșea afirmă că „astfel de decizii sunt luate de persoanele influențabile, care nu își pot echilibra viața și nici mintea. Femeia în cauză, luând viața copiilor ei, a dovedit un semn de răzbunare pentru cineva din familie sau apropiat. Răzbunarea este lașitatea omului. Ea este partea mecanică și instinctuală de a atrage atenția pe ceva ce nu poți obține / rezolva altfel. Răzbunarea este opusul efortului interior. Efortul interior este curajul și ambiția de a spune ce simți, vrei și poți, oricui și față de oricine. Suferința este un comportament nobil de trai, atâta timp cât aduce un lucru bun familiei sau celor din jur. Este exact cum părinții noștri s-au sacrificat pentru noi, când eram mici pentru a avea totul pe masă sau la nivel emoțional și educațional”, a declarat pentru Click! psihoterapeutul Alexandru Pleșea.

Alexandra Braustea (30 de ani), care era din nou însărcinată, avea trei fetiţe: Georgiana Mihaela, în vârstă de 10 ani, Ana Maria, de 8 ani, şi Andreea Nicoleta, de 3 ani.

Joi dimineață, când a trecut prin localitatea Brănești trenul Interegio București – Constanța, femeia și-a luat copilele în brațe și s-a aruncat în fața locomotivei care mergea cu 160 km/oră. Au fost, pur și simplu, spulberate.

Anchetatorii au găsit asupra ei un bilet de adio: „Îmi pare rău, dar nu mai suport suferința”, a scris Alexandra.

Femeia era căsătorită cu un bărbat de etnie romă, cu care familia ei nu ar fi fost de acord, cel puțin la început. Se pare că acesta era foarte gelos, iar Alexandra ar fi intentat, în 2009, divorț. Dar și-a retras cererea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net