PSD vrea primăria lui Neculai Onțanu

Ultima actualizare:

Liderii PSD au declarat că vor desemna un candidat pentru funcția de primar al sectorului 2, la alegerile locale din 5 iunie. Decizia vine ca urmare a reținerii de DNA a edilului în funcție, Neculai Onțanu, acuzat de fapte de corupție.

PSD nu va mai merge pe mâna UNPR la alegerile din această vară. Deși cele două partide semnaseră un angajament prin care PSD urma să susțină necondiționat candidatura lui Onțanu la Primăria sectorului 2, acum această înțelegere cade. Social democrații au anunțat că vor desemna un candidat propriu, însă vor continua dialogul cu UNPR. „Partidul Social Democrat a luat act de situația în care se află domnul Neculai Onțanu. PSD va continua însă dialogul cu UNPR. În zilele următoare vom avea întâlniri pentru a discuta colaborarea dintre cele două partide. În condițiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primăria Sectorului 2,” se arată într-un comunicat de presă.

UNPR: „Onțanu este nevinovat”

Colegii de partid au reacționat la decizia DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu sub acuzația de luare de mită, considerând că edilul de la sectorul 2 beneficiază de prezumția de nevinovăție până când o instanță stabilește contrariul. „UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani. UNPR nu a comentat și nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reținerii — într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani — , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiției, indiferent de numele celui în cauză. În egală măsură, Uniunea consideră că orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție. Prin urmare, până în momentul în care o instanță de judecată va decide altfel, Neculai Onțanu este nevinovat”, au reacționat liderii UNPR.

Neculai Onțanu a fost reținut pentru 24 de ore, ieri, fiindcă ar fi primit un teren de 1.500 mp n București pentru a ajuta la soluționarea unui dosar de restituire a unor mai suprafețe de teren (peste 83.000 mp). Edilul a fost denunțat chiar de cel pe care l-a ajutat. Azi, Onțanu va afla dacă instanța va dispune arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net