Propunere ciudată la Mediaş: câini fără corzi vocale dacă latră tare

Ultima actualizare:

    Femeia nici  nu vrea să audă  de proiectul  antilătratFoto: Tudor Alexandrescu
Femeia nici nu vrea să audă de proiectul antilătratFoto: Tudor Alexandrescu

”Câine care nu latră şi pisică care nu miaună! Unde aţi mai văzut aşa ceva?” Se întreabă sideraţi localnicii din Mediaş. Dacă proiectul de consiliu local propus de un ales, care vrea linişte deplină, se va vota, va fi primul oraş unde patrupedele vor fi mute.

O propunere unică în lume i-a lăsat pe oameni cu gura căscată. Câinilor să le fie scoase corzile vocale ca să nu mai latre aşa tare. Asta doreşte Ioan Ciulea, un consilier local din Mediaş. Are şi o explicaţie. Îl deranjează şi îl trezesc din somn. “Obligarea pesoanelor fizice şi juridice, proprietari de câini care tulbură liniştea publică a locatarilor prin lătratul continuu ori intensitate mare să-şi opereze animalul la corzile vocale. Lătratul te scoală din somn, e ceva de nedescris”, este de părere consilierul, care ne arată forma proiectului.

Este scris de mână, cu fraze alambicate şi cu multe propoziţii subliniate. Localnicii din oraş, iubitori de animale, îşi fac cruce.


    Foto: Tudor Alexandrescu
Foto: Tudor Alexandrescu

”Vă imaginaţi un câine care nu latră? Cum ar fi, de mâine, ca  Bubu să fie mută? Aşa ceva nu se va întâmplă! Nu ar mai fi Bubuţa!”, spune, supărată, stăpâna căţelei de 6 ani.

Nici veterinarii nu sunt de acord cu ideea halucinantă. ”Dacă se ajuge la aşa ceva animalul îşi pierde unul dintre simţuri, proces care îl poate traumatiza. I-aş recomanda domnului consilier să se consulte cu medici veterinari ca să nu mai ajungă în astfel de situaţii comice”, a declarat Ioan Penţea, de la Colegiului Medicilor Veterinari din Sibiu.

Cei de la Primăria Mediaşi îi potolesc pe oameni şi le transmit că proiectul nu va fi supus votului până când nu vor fi şi ei consultaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net