Prognoza verii 2017. Ne vom topi la soare până în octombrie!

Ultima actualizare:

    Meteorologii nu au veşti tocmai bune pentru următoarele zilefoto: arhiva personală
Meteorologii nu au veşti tocmai bune pentru următoarele zilefoto: arhiva personală

Vara 2017 se anunță extrem de caldă. Sezonul estival a început mai devreme, cu temperaturi de peste 30 de grade și va fi așa cel puțin până în octombrie, anunță meteorologii europeni.

Va fi o zi toridă și astăzi pentru cei care nu sunt la malul mării sau pe vârf de munte. La ora 9.00 (luni, 26 iunie), se înregistrau deja 25 de grade la Constanța și București, 26 de grade la Giurgiu, iar la Zimnicea au fost 27 de grade

Specialiștii  spun de cîțiva ani că va fi din ce în ce mai cald, iar perioada toridă va dura tot mai mult. Potrivit estimărilor meteorologilor de la Centrul European de Prognoză (ECMWF), în România, vara va dura și după 1 octombrie, cu temperaturi extreme în sudul țării.

Iată estimările (ECMWF) pentru următoarele trei luni.

IULIE

Caniculă în sudul Olteniei și multe zile toride în tot sudul țării, inclusiv pe Litoral. Temperaturi ”normale” vor fi doar la munte, în jur de 20 de grade, și mai răcoare în Maramureș. Precipitațiile vor fi extrem de puține la malul mării, dar și în sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia și Banat. Doar în Maramureș s-ar putea înregistra ploi în exces.

AUGUST

Extrem de cald în sudul Olteniei, Muntenia și Dobrogea, unde vor fi multe zile cu soare fierbinte și temperaturi ridicate. Vor fi ploi puține în majoritatea regiunilor, ceea ce ar putea accentua seceta. Sunt prognozate precipitații doar la altitudini înalte și în Maramureș.

SEPTEMBRIE

Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Temperaturile se vor menține mai ridicate în sudul Olteniei, Muntenia și Dobrogea. Sunt prognozate ploi extrem de puține în toată Dobrogea și în cantități de cel mult 40 l/mp în majoritatea regiunilor, accentuând seceta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net