Proful de 49 de ani vrea să fie campion la culturism

Ultima actualizare:

    Cu multe antrenamente  şi un stil de viaţă sănătos,  Costin Ilincă a ajuns  să aibă un corp de invidiat Foto: adevarul.ro
Cu multe antrenamente şi un stil de viaţă sănătos, Costin Ilincă a ajuns să aibă un corp de invidiat Foto: adevarul.ro

Are 49 de ani, predă inginerie mecanică la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti şi puţini ar ghici că sub costumul elegant se află un trup de culturist. Şi totuşi. Costin Ilincă se pregăteşte intens pentru a participa la Campionatul Mondial de Fitness şi Culturism din toamna acestui an la Bistriţa Năsăud.

Totul a început în urmă cu doi ani, când a pozat pe coperta ediţiei româneşti a revistei “Men’s Health“. Atunci, a pus un pariu cu studenţii lui, pe care l-a şi câştigat, că va fi în formă până la data la care a fost programat “shootingul”. Acum vrea să câştige titlul mondial la categoria de vârstă “40 plus“. “Viaţa este structurată pe obiective de atins“, a povestit pentru adevarul.ro profesorul Costin Ilincă.După apariţia în revistă, “profu’“, cum este strigat inclusiv la sala de sport, a dat examen pentru a trece de la categoria de sportiv amator la cea de profesionist. Este legitimat la un club din Capitală şi membru al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

Viaţa lui s-a schimbat foarte mult în ultima vreme. “Antrenamentele sunt în număr de şapte pe săptămână. Nu este deloc simplu, iar alimentaţia trebuie să fie la înălţime, pentru că ea contează în proporţie de 70%, altfel nu poţi să faci faţă, pentru că metabolismul se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Concurez la categoria Master, la care participă sportivi care au peste 40 de ani şi este foarte greu să păstrezi o formă fizică bună fără disciplină“, spune Costin Ilincă. Dincolo de antrenamentul din sală, spune că important este şi antrenamentul în bucătărie.


    Face şapte  antrenamente  pe săptămânăFoto: adevarul.ro
Face şapte antrenamente pe săptămânăFoto: adevarul.ro


    Costin Ilincă  predă inginerie  mecanicăFoto: adevarul.ro
Costin Ilincă predă inginerie mecanicăFoto: adevarul.ro

Profesorul a renunţat la preparatele culinare clasice, la dulciuri şi alcool şi a învăţat să gătească singur. Carnea de calitate fără nici un adaos de grăsime, fructele, legumele şi apa sunt acum îngredientele care au înlocuit tocăniţele tradiţionale. Profesorul spune că marele secret al sportivilor de performanţă este odihna, cel puţin 8 ore zilnic, şi hidratarea intensă. “Dimineaţa trebuie să o începem cu un pahar cu apă şi cu un mic dejun sănătos, din fructe, care ne aduc imediat energie, la care putem adăuga puţini carbohidraţi şi proteine“, a mai dezvăluit profesorul.

Reţeta preferată: omletă cu fructe

simeon stalpnicul png

Costin Ilincă nu foloseşte pentru prepararea omletei gălbenuşurile de la ou. Aşadar, într-un castron se bat albuşurile spumă în care se adaugă puţină brânză slabă şi fructe crude (zmeura este preferată de profesor, dar pot fi folosite şi alte fructe de pădure, stafide sau vişine şi cireşe, în funcţie de sezon). Evident, omleta nu se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei, ci se coace într-o tigaie care permite prepararea acesteia fără adaos de grăsime. Dacă nu vă place combinaţia de fructe cu ou, atunci le puteţi înlocui cu boabe verzi de soia sau mazăre verde.

image
image
image
image
image
image
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net