Procurorii cer 14 ani de închisoare pentru Puiu Popoviciu

Ultima actualizare:

    Procurorii DNA au cerut luni, la ultimul termen din dosarul “Ferma Băneasa”, condamnarea omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu la 14 ani de închisoare foto: zf.ro
Procurorii DNA au cerut luni, la ultimul termen din dosarul “Ferma Băneasa”, condamnarea omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu la 14 ani de închisoare foto: zf.ro

Procurorii DNA au cerut luni, la ultimul termen din dosarul “Ferma Băneasa”, condamnarea omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu la 14 ani de închisoare şi a lui Niculae Alecu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice, la 12 ani de închisoare.

Procurorii vor maximul prevăzut de lege pentru toţi ceilalţi inculpaţi, în timp ce avocaţii au solicitat anularea interceptărilor din această cauză.

Cercetarea judecătorească s-a încheiat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul "Ferma Băneasa", în care au fost trimişi în judecată Gabriel Puiu Popoviciu, Niculae Alecu, foştii şefi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţiei Generale Anticorupţie, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici, şi alte şapte persoane, scrie Mediafax.

La finalul procesului pe fond, avocaţii inculpaţilor au cerut anularea probelor obţinute de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorul DNA a cerut instanţei să respingă cererile de excludere a probelor şi să constate că persoanele trimise în judecată se fac vinovate de infracţiunile din rechizitoriu. Magistratul a adăugat că  nu s-a împlinit termenul de prescripţie.

În cazul lui Puiu Popoviciu, procurorul a cerut o pedeapsă de 14 ani de închisoare, "pentru că are concurs de infracţiuni”, precum şi o pedeapsă complementară.

De asemenea, procurorul a cerut condamnarea lui Mihai Bejenaru şi Ştefan Diaconescu la 12 ani de închisoare, a lui Mihai Luican, fost prefect al Capitalei, la opt ani de închisoare şi a lui Ilie Cornel Şerban la cinci ani de închisoare. Toate pedepsele pe care le-a cerut procurorul sunt cu executare.

Soluţia instanţei nu va fi una definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul “Ferma Băneasa” se judecă din decembrie 2012

Dosarul “Ferma Băneasa” se judecă din decembrie 2012 la Curtea de Apel Bucureşti. Omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi foştii şefi de la DIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici au fost trimişi atunci în judecată, alături de alte opt persoane, pentru fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti.

Procurorii au stabilit că prin aceste fapte s-a produs statului un prejudiciu de 335.387.260 de lei, iar dauna produsă USAMV Bucureşti se ridică la suma de 619.472.218 lei.

Popoviciu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită

Gabriel Popoviciu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar Ilie Cornel Şerban şi Petru Daniel Pitcovici sunt judecaţi pentru complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului. Ioan Neculae Alecu, fost rector al USAMV Bucureşti, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, şi Ioan Todiraş, fost viceprimar al Sectorului 1, sunt judecaţi pentru abuz în serviciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net