Prinţul Nicolae, povestea unei vieţi agitate

Ultima actualizare:
Prinţul Nicolae a transmis un mesaj oficial cu privire la hotărârea pe care a luat-o Regele Mihai I al României
Prinţul Nicolae a transmis un mesaj oficial cu privire la hotărârea pe care a luat-o Regele Mihai I al României

Prinţul Nicolae a fost exclus, luni (10 august), din linia de succesiune a Coroanei, de către bunicul său Regele Mihai I al României. Acesta i-a retras titlul de Principe al României, decizie ce a stârnit multe controverse.

Prinţul Nicolae este fiul Principesei Elena a României, sora mai mică a Principesei Margareta şi fiica Regelui Mihai I şi a Principesei Ana. Numele său adevărat este Nicholas Michael Medforth-Mills şi a venit pentru prima oară în România în anul 1992, pe când avea doar şapte ani. Bunicul său i-a retras titlul de Principe al României "din motive de lispă de modestie".

Ce spune Prinţul Nicolae despre decizia istorică luată de bunicul său


    Prinţul Nicolae a transmis un mesaj oficial cu privire la hotărârea pe care a luat-o Regele Mihai I al RomânieiFoto: Arhiva personală
Prinţul Nicolae a transmis un mesaj oficial cu privire la hotărârea pe care a luat-o Regele Mihai I al RomânieiFoto: Arhiva personală

După ce Regele Mihai a făcut anunţul istoric în care explica faptul că i-a retras nepotului său titlul de Principe al României, Prinţul Nicolae a dat o declaraţie de presă publică. El a precizat că este foarte îndurerat de decizia luată de către bunicul său şi a mărturisit că: „Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României”. Prinţul Nicolae a spus că îşi asumă pe deplin această decizi şi că: „poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine”.

În comunicatul Casei Regale, Prinţul Nicolae le-a mulţumit oamenilor care i-au fost alături şi a promis că: “În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România”.

Ce viaţă a avut Prinţul Nicolae şi cum a ajuns în România

Prinţul Nicolae  s-a născut pe data de 1 aprilie 1985, la Geneva şi şi-a petrecut prima parte din viaţă între Elveţia şi Sudan. Tatăl lui, Robin Medforth-Mills a lucrat ca profesor în cadrul ONU, la Khartoum, capitala Sudanului. Familia lui s-a stabilit în Anglia, unde prinţul Nicolae a locuit până la divorţul părinţilor, în 1991.  Când a împlinit 14 s-a înscris la şcoala britanică Shiplake College, unde a studiat timp de cinci ani alături de elevi din toată lumea. Prinţul Nicolae a făcut parte din echipa RAF-Royal Air Force, unde a învăţat să mânuiască arme şi să piloteze avioane.

Fostul principe a urmat cursurile universitare la Royal Holloway cu specializare management. Prinţul Nicolae a absolvit în anul 2012, când s-a hotărât să preia activităţile Casei Regale a României. A fost foarte activ în viaţa publică şi a fost îndrăgit de români. Cu ocazia împliniri vârstei de 30 de ani, la data de 1 aprilie 2015, Principesa Margareta a organizat un diuneu pentru Prinţul Nicolae.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net