Prinţul Charles va participa la funeraliile Regelui Mihai

Ultima actualizare:

    Prințul Charles nu are voie să dea autografefoto: arhivă
Prințul Charles nu are voie să dea autografefoto: arhivă

Prințul Charles și un membru al Casei Regale din Spania au confirmat prezența la funeraliile regelui Mihai. La data de 13 decembrie, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus în țară, iar sâmbătă, 16 decembrie, va avea loc înmormântarea.

Se fac încă pregătiri pentru ceremonia de înmormântare a regelui Mihai. Duminică (10 decembrie) au avut loc repetiţii, circulaţia din zona Palatului Regal fiind deviată pe Calea Victoriei între străzile Rosetti şi Dem I. Dobrescu. Restricţiile  au fost valabile aproximativ două ore, pentru ca organizatorii să pună la punct toate detaliile. La ceremonie au confirmat participarea Prințul Charles și un membru al Casei Regale din Spania. 

”Din câte am înțeles, a confirmat prezența Prințul Charles și un membru al Familiei Regale din Spania. Marți vom avea detalii de la Casa Regală a României și lista completă a participanților”, a declarat pentru ştirile Pro TV Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Potrivit datelor funizate de Casa Regală, miercuri, 13 decembrie, la ora 11.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Şefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, şi a membrilor Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe şi ai Casei Majestăţii Sale. Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment.

La ora 14.00, sicriul va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Ulterior, la ora 18.00, corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.30, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12.30 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul şi presa nu vor avea acces în catedrală. La ora 14.00, cortegiul se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. 

Prezenţa presei nu va fi permisă în incinta Noii Catedrale, nici înainte, nici pe parcursul ceremoniei de îngropare. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Familia Regală anunţă mare doliu pentru 40 zile şi doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu şi doliul se referă la prezenţa publică a membrilor Familiei Regale.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net