Prinde mortul şi execută-l! Judecătorii din Focșani au decis executarea silită a unui bărbat decedat

Ultima actualizare:

    Executarea silită a lui Marian Bobocea a fost  decisă de magistraţi, luni, 26 august
Executarea silită a lui Marian Bobocea a fost decisă de magistraţi, luni, 26 august

Judecătoria Focşani a încuviinţat, luni, 26 august, executarea silită a fostului şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Vrancea, Marian Bobocea. Toate bune şi frumoase, dacă n-ar exista o mică problemă: hotărârea instanţei vine la două săptămâni de la decesul lui Bobocea, în urma unui infarct.

Viaţa bate filmul! Magistraţii au încuviinţat luni, 26 august, executarea silită a lui Marian Bobocea, dator către un om de afaceri din Focşani cu suma de 90.000 de lei, scrie adevarul.ro. Până aici nimic neobişnuit, numai că Bobocea a murit în urmă cu două săptămâni, din cauza unui infarct. Instanţa nu fusese însă înştiinţată despre decesul lui Bobocea, şi nici celelalte părţi implicate în proces.

“Aflu de la dumneavoastră că debitorul a murit. Deocamdată, executarea silită va fi întârziată, dar Codul de Procedură Civilă prevede ce se întâmplă mai departe, cu începerea executării contra moştenitorilor”, a declarat Firel Bîrsan, executorul judecătoresc din dosar, pentru adevarul.ro. 

Moştenitorii lui Bobocea sunt doi copii rezultaţi din prima căsătorie, care locuiesc în alt judeţ şi care, probabil, află abia acum despre problemele financiare pe care le „moştenesc” de la tatăl lor. Datoria lui Bobocea provine din anul 2014, când fostul şef OPC, devenit fermier, a împrumutat 45.000 de lei de la un afacerist din Focşani, Cristinel Lazăr, cu promisiunea că îi va restitui în jumătate de an. La împlinirea termenului, cei doi au încheiat la notar un act adiţional prin care Lazăr i-a mai împrumutat lui Bobocea 45.000 de lei, sub promisiunea că banii vor fi plătiţi după valorificarea recoltelor agricole. Ca măsură de protejare, afaceristul a parafat, tot la notar, o înţelegere cu Bobocea prin care acesta din urmă îi vindea un hectar de teren evaluat la 30.000 de euro, mai scrie adevarul.ro. Lucrurile aveau însă să se complice, pentru că în anul 2016 Marian Bobocea a fost arestat după ce procurorii au dovedit că terenurile pe care acesta le-a revendicat şi câştigat în instanţă fuseseră obţinute cu acte false. Aşa se face că Lazăr aşteaptă acum să vadă dacă mai are ce să execute de pe urma lui Bobocea.

image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net