Principesa Margareta și fostul premier britanic Gordon Brown, o iubire ca-n filme

Ultima actualizare:

    Principesa Moștenitoare Margareta este Custodele Coroanei Regale
Principesa Moștenitoare Margareta este Custodele Coroanei Regale

Despre fostul premier britanic Gordon Brown se spune că nu și-a revenit niciodată după povestea de dragoste cu Principesa Margareta. Cei doi au fost colegi la Universitatea din Edinburgh, s-au iubit timp de cinci ani, dar s-au despărțit la sfârșitul studiilor. ”A fost singura mare iubire din viaţa lui”, a declarat un prieten al fostului premier.

O iubire desfășurată departe de scena mondenă britanică, însă foarte intensă, care a lăsat urme adânci în sufletele protagoniștilor. Principesa Margareta și Gordon Brown s-au cunoscut în urmă cu mai bine de 40 de ani, în perioada studenției.

Margareta, o tânăra prințesă care, după ce a terminat liceul în Elveția și până să-și continue studiile în Scoția, la Edinburgh, a petrecut un an în compania bunicii paterne, Regina Elena, în Italia, la Florența, unde a cunoscut diplomați, artiști, oameni din ONU care lucrau în Etiopia, Sudan sau Africa de Sud. Cele câteva luni pe care le-a dedicat refugiaților din taberele etiopiene au convins-o pe Margareta să aleagă cursurile facultății de sociologie.

Gordon Brown, un tânăr extrem de inteligent, fost jucător de rugby, student la istorie, cu vederi socialiste, rector al universității la numai 21 de ani, după ce liga studenților și-a impus propriul candidat în această funcție. Povestea lor de dragoste părea desprinsă din cărțile de povești. Toți apropiații îi vedeau căsătoriți, iar despre Margareta foștii colegi au declarat pentru publicația britanică The Telegraph că era “dulce şi drăguţă şi cu siguranţă era pregătită să devină o soţie bună. Era şi inteligentă, deşi nu se compara cu el, dar păreau făcuţi unul pentru celălalt”.


    Gordon Brown a fost premierul Marii Britanii între 2007 și 2010foto: EPA
Gordon Brown a fost premierul Marii Britanii între 2007 și 2010foto: EPA

Din păcate, relația s-a destrămat la sfârșitul facultății. Gurile rele spun că Margareta s-ar fi săturat să audă numai discuții despre politică, în Custodele Coroanei a evitat să vorbească despre motivele despărțirii. Principesa l-a lăudat însă pe Gordon Brown în fața jurnaliștilor britanici cu puțin timp înainte ca acesta să câștige alegerile din 2007. „Toţi cei care l-am cunoscut la Universitatea Edinburgh eram convinşi, având în vedere talentul, inteligenţa şi pasiunea principiilor sale, că va avea un viitor strălucit în viaţa publică”, a declarat ea pentru Telegraph.

Pentru Principesa Margareta a urmat căsătoria cu Radu Duda, în 1996, în vreme ce fostul premier britanic și-a găsit perechea mult mai târziu. Apropiații lui Brown susțin că acesta nu și-ar fi revenit, de fapt, niciodată, după despărțirea de moștenitoarea Regelui Mihai I al României.


    Principesa Margareta s-a căsătorit în 1996 cu Radu Dudafoto: Casa Regală a României
Principesa Margareta s-a căsătorit în 1996 cu Radu Dudafoto: Casa Regală a României

Principesa Margareta a preluat prerogativele tatălui ei în martie 2016, după ce Regele Mihai I a fost diagnosticat cu leucemie cronică și operat de carcinom epidermoid metastazant. Deși statul Casei Regale a României îi permitea Margaretei să devină regină după moartea regelui, la 5 decembrie 2017, principesa a preferat să păstreze titlul de Custode al Coroanei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net