Principesa Margareta nu dorește ca Regele Mihai să fie filmat în suferință

Ultima actualizare:

    Regele Mihai a început tradiția Crăciunului la Săvârșin în 2001
Regele Mihai a început tradiția Crăciunului la Săvârșin în 2001

A trecut o săptămână de când starea Regelui Mihai a dat emoții tuturor. Acum, se simte mai bine, este conștient, iar în ultimele 4 zile a vorbit cu cei din jur, scrie TVR.

Vești bune, din Elveția. Majestatea Sa Regele Mihai este conştient în cea mai mare parte a timpului, vorbeşte, recunoaşte persoane, scrie TVR. Starea de sănătate s-a îmbunătățit de cinci zile și a început să vorbească cu cei din jur.

Informaţiile au fost furnizate, luni seară (13 noiembrie), când Principesa Moştenitoare a ieşit din reşedinţa privată a Regelui, din Aubonne, pentru corespondentul TVR, Camelia Csiki. Principesa Margareta a refuzat să ne acorde un interviu şi a spus că nu doreşte nici ca Regele Mihai să fie filmat, aşa în suferinţă, pentru că Majestatea Sa vrea să rămână în amintirea românilor aşa cum a fost în cei 96 de ani, în putere, demn, scrie tvr.ro.

Regele Mihai se află încă sub supravegherea medicilor elveţieni, trei infirmiere şi un terapeut vin la domiciliu, zilnic, pentru diverse proceduri medicale. După câteva nopţi grele, în care a fost mai agitat, a primit un tratament care-l ajută să doarmă, ceea ce l-a întremat.

Întrebată de ce nu a fost primit nepotul Regelui, Principesa Margareta a spus că aceasta este dorinţa Majestăţii Sale. După ce Nicolae şi-a pierdut titlul de Principe, a mai existat o întâlnire între acesta şi Regele Mihai, întâlnire care nu i-a făcut bine Majestăţii Sale şi după care a cerut să nu se mai întâlnească cu nepotul său.

Aşadar, membrii Casei Regale au considerat că, în situaţia gravă, în care era Regele Mihai, această întâlnire i-ar fi putut face mai mult rău.

Potrivit corespondentului TVR în Elveţia, care invocă declaraţii ale Principesei Margareta, căderea fizică de săptămâna trecută a fostului suveran a fost cea mai gravă de până acum.

Casa Regală a anunţat în 6 noiembrie că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi că acesta prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se deja la reşedinţa privată din Elveţia.

Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista nici un eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, consemna că Regele Mihai a fost împărtăşit de un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net