Primul român conceput artificial: «Nu mi-e ruşine că m-am născut în eprubetă»

Ultima actualizare:

    Virgil Godeanu  se simte bine în  pielea lui şi vrea să  fie privit ca un copil  ca oricare altul
Virgil Godeanu se simte bine în pielea lui şi vrea să fie privit ca un copil ca oricare altul

E genul de băiat pe care toate fetele îl vor. Sensibil, deştept, olimpic la mate-fizică. Dar, mai presus de toate, Virgil Godeanu (18 ani) e un specimen. E primul român conceput în eprubetă într-o clinică privată şi e al naibii de mândru de originile lui. De ce? „Am fost creat din iubire”, spune el.

Fără să exagerez deloc, acest băiat ar putea figura în orice reclamă la articole vestimentare pentru bărbaţi. Ar putea face carieră în actorie. Dar nu, el nu se gândeşte la asta. Vrea să devină medic, să taie în carne vie, să vindece membre şi boli aparent fără leac. Virgil Godeanu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. A intrat cu 10 la liceu şi notă maximă a luat şi la naştere: e primul român conceput în eprubetă într-o clinică privată. Părinţii lui au apelat la fertilizarea in vitro la o clinică de top din Grecia. Joi (13 octombrie), tânărul şi-a spus povestea la Bucureşti, la inaugurarea unei sucursale a celebrei clinici Genesis din Atena.

Vrea să devină medic chirurg

„Ceea ce mi se întâmplă este extraordinar şi sunt mândru de realizarea părinţilor mei, căci sunt rodul iubirii lor. Mă copleşeşte ceea ce se întâmplă acum”, ne-a spus tânărul, care a fost nedespărţit de artizanul conceperii sale, dr. Konstantinos Pantos. Medicul grec este „părintele” a nu mai puţin de 29.000 de copii, miracole ale ştiinţei. Virgil a ştiut dintotdeauna că e special, fiindcă părinţii nu i-au ascuns cum a venit pe lume. „Nu mai ştiu când mi-au spus, dar am crescut cu această informaţie. Eu am acceptat asta şi nu mă simt un accident. E o binecuvântare să aduci pe lume un copil, indiferent cum”, spune liceanul. Mii de români suferă de infertilitate. Din această cauză, Ministerul Sănătăţii a creat un program de susţinere a cuplurilor care nu pot avea copii. Statul a decontat în 2016 peste 300 de fertilizări, în valoare de peste 6.100 de lei fiecare.

Dr. Konstantinos  Pantos (stânga)  i-a fost aproape, ieri
Dr. Konstantinos Pantos (stânga) i-a fost aproape, ieri

Gabriela Firea are un băiețel conceput artificial

simeon stalpnicul png

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a mărturisit joi (13 octombrie) că al doilea ei copil, primul din mariajul cu Florentin Pandele, a fost conceput în eprubetă. David Petru are patru ani şi jumătate şi e perfect sănătos. „Nu am mai avut răbdare să rămân însărcinată în mod natural şi am decis împreună cu soţul meu să fac acest tratament. Din fericire pentru noi a dat roade imediat”, a spus Firea. Edilul general mai are doi copii, care au venit pe lume pe cale naturală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net