Primești bani din chirie la curs euro? ANAF recalculează impozitul

Ultima actualizare:

    De la 1 iunie se recalculează impozitul pentru proprietarii care au avut chiriși cu contract, anul acesta
De la 1 iunie se recalculează impozitul pentru proprietarii care au avut chiriși cu contract, anul acesta

Persoanele care obţin venituri din chirii în lei, dar la cursul euro, pot solicita Fiscului să recalculeze, începând cu 1 iunie, plăţile anticipate aferente impozitului datorat. Asta doar în cazul în care chiriașul pleacă și se reziliază contracul.

"În cazul rezilierii, în cursul anului fiscal 2015, a contractelor încheiate între părţi, în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei sume în valută, începând cu 1 iunie 2015 organul fiscal competent recalculează plăţile anticipate, (...) la cererea contribuabilului, pe bază de documente justificative”, se arată într-un proiect de ordin al preşedintelui ANAF.

Pentru aceasta, contribuabilul trebuie să depună la Fisc actele care dovedesc rezilierea contractului atunci când solicită recalcularea impozitului datorat.

Determinarea venitului anual pentru aceste situaţii se efectuează pe baza cursului de schimb, comunicat de BNR, din ziua precedentă celei în care se emite decizia de impunere, impozitul fiind final.

ANAF intenţionează prin proiectul de ordin să modifice procedura pentru revizuirea acestor plăţi anticipate, astfel încât dispoziţiile legale să fie aplicate unitar de către toate administraţiile fiscale, iar procesul de administrare să aibă o operativitate mai mare.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net