Primarul şi consilierii locali s-au făcut cetăţeni de onoare

Ultima actualizare:

    Locuitorii din Erbiceni nu ştiu despre titlurile de cetăţean de onoare acordate: "Ei între ei acolo, noi cu grijile noastre"Foto: Ziarul de Iaşi
Locuitorii din Erbiceni nu ştiu despre titlurile de cetăţean de onoare acordate: "Ei între ei acolo, noi cu grijile noastre"Foto: Ziarul de Iaşi

Situaţie bizară într-o comună din judeţul Iaşi, unde consilierii locali şi primarul au devenit cetăţeni de onoare, împreună cu preoţii şi alte persoane "de bine".

În Erbiceni, dintre cei 5.000 de locuitori, aproape 20 sunt privilegiaţi, scrie "Ziarul de Iaşi". Este vorba de actualul primar, Ionel Lungu, de fostul edil, Constantin Ivan, de foşti şi actuali consilieri locali şi de preoţii din comună, care au devenit cetăţeni de onoare. Dincolo de titlu, acest lucru înseamnă scutirea de taxe locale.

Actualul primar susţine că iniţiativa a aparţinut vechii administraţii, coordonate de fostul edil Ivan. "Toţi sunt făcuţi de el, de fostul primar, mai puţin Lupu Ilinca. Această feţită a fost implicată în comună într-un proiect de educaţia tinerilor în privinţa drogurilor, a sexului, privind comportamentul în societate. A reuşit să strângă în acest proiect peste o sută de tineri, cadre didactice. Medici, psihologi au venit aici. Un copil şi ce a reuşit să facă", a declarat Ionel Lungu pentru "Ziarul de Iaşi".

Fostul primar, Constantin Ivan, şi secretarul primăriei, Ştefan Minea, au fost anchetaţi penal de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău pentru abuz în serviciu, dar au reuşit să scape de acuzaţii.

Contactat de jurnalişti, Ivan a declarat că responsabilitatea pentru acordarea titlurilor de cetăţean de onoare aparţine consilierilor locali, cei care au votat, şi că toţi merită distincţia. "Au făcut diferite activităţi în comună. Ştiu că şi băiatul asta care este acum primar, a făcut lucruri bune. Nu mai reţin exact ce la fiecare, dar au făcut. Că doar nu puteam să dăm la nişte golani, care să fi făcut lucruri rele", a spus el pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net