Primăria Sectorului 4, daune de un miliard de euro pentru Colectiv?

Ultima actualizare:
Artin Sarchizian, avocat
Artin Sarchizian, avocat

Dosarul în cazul "Colectiv" este unul extrem de complicat şi zilnic descoperim cu ajutorul anchetatorilor noi detalii referitoare la acest caz. Primarul demisionar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, arestat preventiv sâmbătă pe o perioadă de 30 de zile pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, riscă potrivit surselor DNA ani grei de închisoare după finalizarea dosarului şi trimiterea acestuia în judecată, iar primăria pe care acesta a păstorit-o riscă să plătească daune fabuloase victimelor acestei tragedii.

Bilanțul persoanelor decedate în tragedia din clubul Colectiv a ajuns la 45, după ce duminică au murit alţi patru răniţi internaţi în spitale din București, iar alţi nouă au decedat sâmbătă, şapte în clinici din Capitală şi doi în Olanda, unde au fost transferaţi. În paralel continuă ancheta demarată de Parchetul General şi pe măsură ce numărul victimelor creşte se pune tot mai pregnant şi problema daunelor morale şi materiale.


    Artin Sarchizian, avocatFoto Arhivă Personală
Artin Sarchizian, avocatFoto Arhivă Personală

Avocatul Artin Sarchizian a explicat pentru ziarulring.ro cam ce implică un asemenea proces: ”Despăgubirile vor fi enorme şi nu ştim exact cine va răspunde. În final, dacă va fi găsită răspunzătoare şi primăria, trebuie să plătească. Vă daţi seama cam ce despăgubiri se conturează?!... E ceva incredibil, inimaginabil practic, în momentul de faţă. Şi, din păcate, decesele tot continuă. Practiv, toate cele 400 de persoane aflate în club se pot constitui părţi civile. Evident, familiile care au înregistrat morţi primează şi se pot constitui părţi civile părinţii şi fraţii victimelor, deci vă daţi seama că se poate dubla sau chiar tripla numărul părţilor civile. Să nu mai vorbim de daunele materiale, ţinând cont de declaraţiile medicilor care spun că, pentru un ars, cheltuielile pot ajunge chiar până la un milion de euro. Iar spitalele au tot dreptul să se constituie şi ele părţi civile pentru cheltuielile făcute. Practic, este imposibil în momentul de faţă să se determine, dar pot să spun că daunele materiale şi morale vor fi fabuloase”. Per total, la o primă estimare, ţinând cont şi de precedentul „Maternitatea Giuleşti”, daunele materiale şi morale pot ajunge la sute de milioane sau poate chiar la peste un miliard de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net