Primăria Galaţi vrea trotuare încălzite electric

Ultima actualizare:

    În cartierul Mazepa I, din Galați, trotuarele sunt distruse
În cartierul Mazepa I, din Galați, trotuarele sunt distruse

Trotuare fierbinți. Asta visează municipalitatea Galați, după ce sistem de termoficare pentru locuințe a dat faliment. Primăria spune că aburii ar topi gheața și nu ar mai alunecuș în timpul iernii.

Ultima găselniţă a municipalităţii gălăţene este construirea unui sistem de încălzire a trotuarelor, astfel încât trecătorii să nu mai alunece, iarna, pe gheaţă, scrie adevarul.ro.

Există câteva oraşe din lume, în Norvegia, Suedia şi Japonia, care au aşa ceva, dar orașul Galaţi, cu peste 200.000 de locuitori, nu mai are sistem de termoficare. Asta după ce, în primăvara lui 2015, atât producătorul de agent termic Electrocentrale SA, cât şi distribuitorul Apaterm SA au intrat în insolvenţă.

Confirmarea proiectului a venit de la directorul Electrica Galaţi, Cezar Cristian.

„Este adevărat, nu este fals. Dar discuţia asta nu a plecat de la noi, a fost o abordare a acestei discuţii împreună cu Primăria, în care Primăria şi-a pus problema ce se va întâmpla iarna. Am avut această discuţie cu dânşii, ca urmare a faptului că programul de deszăpezire duce la distrugerea bordurilor, trotuarelor, a gardurilor. Primăria a venit cu ideea să facă deszăpezire prin încălzirea trotuarelor”, spus directorul Electrica.

Mai mult decât atât, acesta dezvăluit că s-au purtat deja discuţii şi cu o firmă specializată în montarea unor astfel de sisteme. „Noi am zis că dacă vrea să facă ceva demonstrativ, undeva, poate pe o esplanadă în faţa Prefecturii, poate a Primăriei. Dânşii au spus că ar trebui 200 de waţi pentru un metru pătrat de trotuar pentru încălzire, deci, pentru un kilometru de trotuar ne-am termina rezerva de putere calorică pe tot municipiul”, a adăugat Cezar Cristian, citat de adevarul.ro.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net