Primăria aruncă vina pe patronii clubului Colectiv

Ultima actualizare:

    Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club ColectivFoto: Mediafax
Cristian Popescu Piedone susţine că Primăria nu are nici o vină pentru tragedia de la Club ColectivFoto: Mediafax

Primăria Sectorului 4 a transmis primul comunicat oficial, după tragedia care s-a petrecut vineri (30 octombrie), în Club Colectiv. Incendiul produs în localul bucureştean situat în fosta fabrică Pionierul s-a soldat cu 30 de morţi şi aproximativ 180 de răniţi, dintre care 140 sunt încă internaţi.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat în seara tragediei că primăria nu îşi asumă nici o vină.

Mai multe voci acuză Primăria că nu şi-a îndeplinit datoria faţă de bucureşteni şi nu a controlat Clubul Colectiv la timp, club care nu avea autorizaţie ISU.  La cererea postului Digi24, Primăria Sectorului 4 a transmis o explicaţie pentru acuzaţiile care i se aduc. Comunicatul oficial sună în felul următor: „În cadrul primăriei există o persoană care îndeplineşte atribuţiile de cadru tehnic în domeniul apărării în domeniul incendiilor. Facem precizarea că această persoană nu are calificarea necesară pentru identificarea, evaluarea şi controlul siguranţei la incendiu, obligaţie ce revine personalului ISU. Declaraţia pe propria răspundere a firmei nu putea să fie pusă la îndoială la momentul eliberării autorizaţiei de funcţionare. Dacă organizează un eveniment cu mai mult de 80 de persoane, aşa cum scrie în declaraţia firmei pe propria răspundere, trebuiau să ceară un nou aviz, deci e vina firmei”.

Inspectorii Primăriei nu au pus vreodată piciorul în Club Colectiv

Primăria aruncă vina pe club, dar cine verifică acele autorizaţii? În 2013, atunci când au deschis localul, patronii clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Cătălina Gancea au cerut Primăriei sectorului 4 un aviz de funcţionare pentru un bar cu 80 de locuri pe scaune.  Zis şi făcut. Au primit în baza unei simple declaraţii pe propria răspundere,  fără ca vreun inspector al primăriei să verifice localul. Clubul era frecventat de sute de oameni. La concertul trupei Goodbye to Gravity, care a avut loc în seara tristă de vineri (30 octombrie), au luat parte în jur de 500 de persoane.

Secretarul de stat Raed Arafat susţine că pompierii habar nu aveau de existenţa Clubului Colectiv: Locaţia nu figurează la pompieri cu nicio autorizaţie. Atât pot să vă spun până acum. Restul este în anchetă. Dar la ISU Bucureşti nu s-a regăsit nici solicitare, nici cerere de punct de vedere, nici nimic despre această locaţie pentru acest tip de activitate”.

Primarul Cristian Popescu Piedone susţine că “Chiar acum 10 zile Primăria Sectorului 4 a exercitat un Întrebat care a fost rezultatul, acesta a zis sec: “lipsă calificare personal”. Ceea ce înseamnă că inspectorii Primăriei nu au descoperit nici una din problemele majore pe care le avea Clubul Colectiv şi care au ieşit la iveală după tragedia care a curmat vieţie a zeci de tineri. Explicaţia halucinantă a Primăriei este că angajaţii termină la ora 16, iar Clubul Colectiv îşi deschidea uşile la ora 17, deci nu aveau când.

După tragedia care a îndoliat întreagă ţară, autorităţile au descoperit foarte multe nereguli şi cu alte cluburi bucureştene şi au cerut controale amănunţite în toată ţara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bucuresti pexels jpg
Ema Prisca si matei paun intalnire de taina 6 1024x683 jpg
test bete de chibrit jpg
bani lapusculita pensie privata transfer pilonul ii jpeg
dumitru sechelariu jpg
image png
canalul corint jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net