Prima bancă unde dai casa înapoi dacă nu mai poţi plăti

Ultima actualizare:

    UniCredit lansează pe piaţă un credit imobiliar cu avans 35%, dar care prevede stingerea datoriei doar cu bunul ipotecat
UniCredit lansează pe piaţă un credit imobiliar cu avans 35%, dar care prevede stingerea datoriei doar cu bunul ipotecat

S-au opus din răsputeri, au ameninţat, au anunţat apocalipsa dacă legea dării în plată intră în vigoare dar, încet-încet par să accepte inevitabilul. UniCredit e prima bancă din România care va lansa pe piaţă un credit ipotecar cu posibilitatea cedării bunului ipotecat în schimbul stingerii datoriei.

Băncile ”profită” de legea dării în plată şi încep să-şi modeleze produsele de creditare după această lege şi aruncă pe piaţă credite ipotecare de achiziţie cu opţiunea de cedare bun, anunţă zf.ro. UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistemul bancar, a adus pe piaţă un produs nou de creditare imobiliară în lei, cu avans de 35%, banca luând această decizie chiar în toiul discuţiilor privind darea în plată.

Prin noul produs al UniCredit Bank „credit ipotecar de achiziţie cu opţiunea de cedare bun“, clientul are posibilitatea de a opta pentru cedarea imobilului achiziţionat şi stingerea tuturor obligaţiilor faţă de bancă, în situaţia în care înregistrează restanţe mai mari de 90 de zile de la scadenţa obligaţiilor de plată generate de: creşterea valorii ratelor (cu cel puţin 15%) ca urmare a fluctuaţiei Robor/Euribor, sau reducerea semnificativă a veniturilor (cu cel puţin 15%), şomajul sau decesul împrumutatului.

Contactaţi de ziariştii economici, şefii UniCredit au confirmat informaţia, dar au spus: “creditul ipotecar de achiziţie cu opţiunea de cedare bun - nu e încă disponibil clienţilor. Acest produs e în proces de calibrare şi mai poate suferi schimbări şi ajustări”.

Avans mai mic dacă împrumutatul nu are nici o casă

- Dacă un client alege produsul de creditare ipotecară de achiziţie cu opţiunea de cedare bun imobiliar şi nu are în proprietate un imobil va plăti un avans de minimum 25%. Dobânda va fi de 5,01% fiind formată din nivelul indicatorului Robor la trei luni, referinţa pentru creditele în lei, plus 3,99%.

- Pe de altă parte, un client care doreşte acest produs, dar are deja în proprietate un imobil, va plăti 35% avans, iar dobânda va fi de 4,86%, fiind formată din Robor la trei luni plus o marjă de 3,84%.

Deputaţii vor începe discuţiile pe legea dării în plată

Epopeea legii ”casă contra credit” continuă la Camera Deputaţilor. După ce a fost adoptată de senatori cu amendamentul că se va aplica doar creditelor mai mici de 150.000 de euro, reprezentanţii tuturor partidelor au anunţat că vor elimina acest plafon. Legea, intens criticată de sistemul bancar din România, ar putea să fie adoptată până la mijlocul lunii aprilie şi prevede posibilitatea ca aceia care nu mai pot plăti un credit garantat cu ipotecă să dea bunul imobil băncii şi să scape de datorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net