Președintele țării îi arată ușa lui Oprea

Ultima actualizare:

    Președinte Klaus Iohannis
Președinte Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis este nemulțumit de situația creată de senatori în cazul lui Gabriel Oprea. În mod diplomatic, acesta îi cere demisia fostului ministru de Interne.

Liberalii au cerut ieri să se reia votul în Senat în cazul lui Gabriel Oprea, iar social-democrații au fost de acord. Chiar și fostul ministru de Interne vrea acum acest lucru, spunând că a fost o greșală faptul că le-a cerut colegilor să-l apere.

Șeful statului nu crede că votul pentru imunitate poate fi reluat și spune răspicat că singura soluție care ar detensiona situația ar fi demisia.

"După părerea mea, şi pot să repet doar părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru (...) se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi poate fi uşor rezolvată. Nu sunt convins că există posibilitatea precedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situaţia”, a afirmat preşedintele.

Oprea: ”Nu vreau să fug de justiție”

Pe de altă parte, Oprea nu se grăbește cu demisia și prelungește circul deja creat.

"Am depus astăzi cererea către Preşedintele Senatului. Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări şi răfuieli cu substrat politic", a scris fostul demnitar, pe Facebook.

El a postat şi o fotografie cu cererea semnată şi adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Oprea este acuzat de ucidere din culpă în dosarul morții polițistului care a pierit într-un mod tragic în timp ce-l escorta prin Capitală, în 21 octombrie 2015.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net