Președintele Klaus Iohannis și soția, vizită în Afganistan

Ultima actualizare:

    Klaus și Carmen Iohannis și-au petrecut prima zi de Paște în mijlocul soldaților din AfganistanFoto: Facebook
Klaus și Carmen Iohannis și-au petrecut prima zi de Paște în mijlocul soldaților din AfganistanFoto: Facebook

După ce a participat la slujba de Înviere de la Patriarhie, președintele Klaus Iohannis și soția au luat drumul Afganistanului. Chiar în prima zi de Paște, liderul țării a ales să petreacă sărbătoarea sfântă în mijlocul soldaților români aflați în misiune.

Este prima dată când un șef al statului nostru a fost însoțit într-o astfel de vizită de soția sa, informează DIGI24, dar și întâia oară când Iohannis a ajuns în Afganistan. Carmen Iohannis a mers alături de președinte în teatrul de operațiuni. Președintele a ținut un discurs militarilor și a primit informații cu privire la starea de securitate din zonă și a misiunilor în care sunt implicați soldații români.

Discursul lui Iohannis i-a vizat pe comandanți, dar și pe militari, conform site-ului oficial al administrației prezidențiale, presidency.ro

Printre subiectele principale au fost dorința președintelui de a consolida prezența României în NATO, ceea ce se va discuta la reuniunea de la Varșovia, precum și sprijinirea aliaților și reformarea Armatei. Iohannis a mulțumit tuturor pentru munca depusă și pentru felul în care continuă să-și facă datoria și să-și pună viața în pericol pentru România și aliații ei.

"Mă bucur foarte mult că astăzi, când sărbătorim Învierea Domnului, cea mai importantă zi a creștinătății, o zi simbol a luminii și speranței, a păcii și a încrederii în mântuire, împreună cu soția mea, mă aflu în mijlocul vostru.

Îmi produce o puternică emoție atmosfera românească autentică pe care ați creat-o aici, la 5000 de kilometri depărtare de țară. Vă asigur că, în această zi de sărbătoare, mulți români în țară, nu doar rudele și prietenii sau colegii voștri, își îndreaptă, mai mult ca oricând, gândurile și sentimentele de prețuire către voi, cei care ne reprezentați, cu cinste și onoare, în afara granițelor țării noastre.

De ce serbăm Sfintele Paști aici? Noi, creștinii, suntem învățați, de la vârste fragede, să ajutăm pe cel care are nevoie de noi. Afganii au nevoie de prezența voastră aici. Voi, cei aflați în teatru, știți cel mai bine realitățile din teren, care sunt riscurile și problemele Afganistanului anului 2016. Voi știți foarte bine că Misiunea Afganistan nu este încheiată", și-a începute președintele Iohannis discursul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net