Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Victor Ciorbea: „Există precedent, ordonanța poate fi atacată la CCR!”

Ultima actualizare:

    Șeful statului a fost așteptat afară de Victor Ciorbea (foto:inquam)
Șeful statului a fost așteptat afară de Victor Ciorbea (foto:inquam)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat la ședința CSM de astăzi că se gândește să-i facă o vizită Avocatului Poporului. Ceea ce a și făcut. La ora 12.00 se afla deja în biroul lui Victor Ciorbea.

UPDATE, ORA 12.25

Preşedintele Klaus Iohannis a ieșit de la întâlnirea cu  Avocatul Poporului. Acesta i-a promis promis că va analiza cu celeritate OUG privind modificarea codurilor penale. „Am speranţa că mâine sau poimâine  va lua decizia corectă în privinţa sesizării CCR. Există precedent OUG poate fi atacată la Curte de Avocatul Poporului chiar dacă prevederile acesteia nu au intrat în vigoare. Dincolo de argumentele juridice, Avocatul Poporului trebuie să se uite şi în jur, la faptul că România este revoltată”, a declarat șeful statului.

Șeful statului vrea să-i transmită că se așteaptă de la acesta la o luare de poziție în legătură cu deciziile Guvernului privind modificarea legislației penale.

”Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi. Nu l-am văzut demult, nu îmi este dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie”, a spus Iohannis în cadrul ședinței CSM, îndemnat fiind de către magistrații prezenți.

În acest moment, șeful statului discută față-n față cu Victor Ciorbea, care a declarat înainte de vizită că instituția Avocatului Poporului nu are cum să intervină.

"Este, așa cum spune denumirea, avocatul poporului, iar poporul este foarte suparat. După parerea mea, are și instrumentele și oportunitatea de a ataca această ordonanță de urgență", a precizat șeful statului la intrarea în instituție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net