Președintele Iohannis, mesaj de demnitate și unitate de Ziua Națională

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Preşedintele Klaus Iohannis vorbește de prosperitate, demnitate și uitate în mesajul său dedicat Zillei Naționale a României. Șeful statului s-a adresat națiunii de 1 decembrie printr-un mesaj postat joi pe Facebook. Iohannis le-a urat „La mulți ani” românilor și le-a amintit că această zi semnifică libertatea, care trebuie să fie permanent o sursă de inspiraţie pentru a construi o ţară „prosperă, demnă şi unită”.

„1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte. În această zi specială, să celebrăm trecutul şi să privim cu optimism spre viitor. Aniversarea Marii Unirii este despre libertate, despre cum se poate îndeplini un ideal, dacă toate energiile unei naţiuni sunt puse în slujba unui ţel comun. Semnificaţia acestei zile să ne fie permanent o sursă de inspiraţie pentru a construi o ţară, demnă şi unită în jurul unor proiecte majore”, spune președintele în mesajul lui de Ziua Națională.

Clipul postat de preşedinte a fost înregistrat la Palatul Cotroceni și difuzat pe Facebook.

Premierul Cioloș vorbește despre „miracolul 1 Decembrie 1918”

Prim-ministrul Dacian Cioloş a transmis și el un mesaj video de Ziua Naţională. Șeful Guvernului afirmă, într-un filmuleț postat pe Facebook, că alegerile pe care le facem ne decid viitorul. Cioloş a pus accept pe semnificația aparte a momentului 1 Decembrie 1918, despre care spune că a fost „un miracol al istoriei”.

”Însă, în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au ştiut să viseze, care au ştiut să pună în aplicare acest ideal, cu consecvenţă, cu stăruinţă. Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură, la oameni care pur şi simplu au crezut în acest ideal şi şi l-au asumat de la o generaţie la acealaltă. Şi acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educaţie, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil pentru că am avut oameni politici inspiraţi. Şi în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi”, spune premierul.

Dacian Cioloş arată că astăzi, la 98 de ani de la acel moment, la doar doi ani înainte de Centenarul Marii Uniri, suntem în faţa unei provocări care să ne permită să desăvârşim acest proiect al României moderne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net