Președintele Bulgariei, vizită oficială la Cotroceni. A lăudat lupta împotriva corupției

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe președintele BulgarieiFoto: Facebook
Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe președintele BulgarieiFoto: Facebook

Miercuri, 28 iunie, președintele Bulgariei, Rumen Radev, s-a întâlnit cu omologul său român, Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, onorând o vizită oficială în România. Liderul bulgar a vorbit despre relația diplomatică pe care dorește să o aibă cu rusia și a lăudat lupta împotriva corupției din România.

Rumen Radev a lăudat modelul românesc de luptă împotriva corupției, considerându-l reușit și pe care Bulgaria nu îl poate copia, dar poate încerca să preia anumite pricipii, după cum precizează HotNews.

„Modelul românesc și-a dovedit eficiența. Eu am citit și în Bulgaria câțiva indicatori cantitativi în ceea ce privește condamnările, restituirea prejudiciilor. Cel mai important este că modelul românesc este unul reușit, care a unit într-un singur organism cu atribuții clare în ceea ce privește corupția la nivel înalt și acest organism reunește specialiști și procurori și anchetatori, specialiști în domeniul IT, contabili, specialiști în domeniul bancar, astfel încât, într-adevăr să se depisteze toate schemele de corupție”, a declarat în cadrul conferinței de presă, președintele Bulgariei, conform sursei citate.

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat că România este dispusă să împărtășească din experiența sa în ceea ce privește combaterea corupției și este alături de omologul său bulgar pentru a-i oferi sprijin în acest sens.

Totodată, președintele Bulgariei a mai menționat că își dorește un "dialog sincer şi deschis cu Rusia": "România şi Bulgaria sunt membre NATO, suntem parteneri în cadrul mai multor exerciţii, care au drept scop creşterea securităţii din zona Mării Negre, cu sprijinul NATO. (...) Să fie deschise liniile de comunicare cu Rusia, ca să fie un dialog sincer şi deschis cu Rusia, care să scadă tensiunile şi a se evita posibilelele riscuri", a afirmat preşedintele bulgar, potrivit Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net