Premierul Grindeanu, primit la Paris de omologul său francez

Ultima actualizare:

    Premierul Frantei, Edouard Philippe, l-a primit pe Sorin Grindeanu la sediul Guvernului. Foto: gov.ro
Premierul Frantei, Edouard Philippe, l-a primit pe Sorin Grindeanu la sediul Guvernului. Foto: gov.ro

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit joi cu omologul său francez, Edouard Philippe, în cea de-a doua zi a vizitei sale oficiale în capitala Franței. Cei doi oficiali au discutat despre întărirea relațiilor bilaterale, despre viitorul UE după ieșirea Marii Britanii din comunitatea europeană. Însă, poate cel mai important subiect de pe agenda premierului român a fost ajutorul solicitat Franței pentru pregătirea României pentru preluarea președinției Consiliului UE din 2019.

„Aderarea la OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – n.n.) ne va aduce respectabilitate. Scopul acestei vizite a constat în consolidarea relaţiilor dintre statele pe care le reprezentăm. Am cerut şi am şi primit ajutor în ceea ce priveşte preşedinţia României la Consiliul UE, în 2019”, a declarat Sorin Grindeanu după ce a ieșit din biroul premierului francez.

România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în perioada ianuarie – iunie 2019. Consiliul UE este instituția care reprezintă guvernele statelor membre. Consiliul UE este locul în care miniștrii din toate țările UE se reunesc pentru a adopta legi și pentru a coordona politici.

Cei doi oficiali au purtat discuții referitoare la consolidarea parteneriatului dintre cele două țări, dar și despre viitorul Uniunii Europene. Premierul Sorin Grindeanu este primul oficial din UE care este primit de prim-ministrul francez de la numirea sa în funcție.  

În paralele, președintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială de lucru în Statele Unite. Șeful statului român urmează să se întâlnească vineri cu șeful de la Casa Albă, Donald Trump.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net