Premierul Cioloș și-a respectat promisiunea în ultima zi din 2015. Ce a făcut

Ultima actualizare:

    Președintele Comisiei Europene i-a transmis un mesaj lui Dacian CioloșFoto: AP
Președintele Comisiei Europene i-a transmis un mesaj lui Dacian CioloșFoto: AP

Anul 2015 a însemnat, pentru scena politică românească, căderea guvernului Ponta sub presiunea străzii și învestirea unui guvern de tehnocrați, condus de premierul Dacian Cioloș. Prima ieșire în public a noului guvern, prin imaginea oficială de grup a fost însă un eșec total. Primul-ministru însuși s-a declarat deranjat de felul în care s-a prezentat noul guvern în fața lumii și a promis că va reface poza. Dacian Cioloș s-a ținut de cuvânt chiar în ultima zi a anului.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, premierul Dacian Cioloș a postat un mesaj de Anul Nou pe pagina sa de Facebook. Cioloș a atașat și câteva imagini cu guvernul pe care îl conduce, în ipostaze ”mai de familie”, pentru a șterge impresia urâtă lăsată de prima imagine de grup a guvernului învestit la mijlocul lunii noiembrie a anului care tocmai s-a încheiat.

”Vă urez tuturor să găsim, în Noul An 2016, calea cea mai înțeleaptă de a da ce e mai bun din noi, de a distila patima, neîncrederea în fapte si gânduri care zidesc. Adevărul, onestitatea si cinstea să ne fie călăuze în recâștigarea stimei față de noi inșine si față de cei alături de care ne construim destinul. Dumnezeu să ne inspire și în acest an, pe noi toți și pe fiecare în parte, să facem alegerile înțelepte pentru transformarea pe care ne-o dorim. Un gând pios pentru cei care au plecat dintre noi în acest an și un gând de speranță îndreptățită pentru cei nou veniți. La Mulți Ani tuturor Românilor, oriunde vă aflați, La Mulți Ani România!”, a transmis Dacian Cioloș prin mesajul postat pe Facebook.

Imaginea alb-negru cu membrii executivului îi înfățișează pe miniștrii României relaxați, umani, calzi, râzând. Ținutele sunt ”de lucru”, departe de eticheta scorțoasă a pozelor clasice de grup. Spre deosebire de fotografia din noiembrie, acum toți membrii guvernului sunt ”la vedere” și niciunul din ”subiecți” nu mai pare să fie incomodat de propriile mâini.

E drept că tocmai această relaxare le-a atras totuși câteva critici din partea fotografilor profesioniști. Francisc-Atila Vaida a comentat la postarea premierului, amendând poziția prea comodă a miniștrilor așezați pe fotolii. ”Sincer să fiu nu îmi plac. Se vede abordarea pro, adică o facem pâna iese bine. Cred că această ședință de fotografiere nu a fost pregătită decât la nivelul aveți grijă după ședința de guvern facem poze. Nimic despre cum ne îmbrăcăm, unde stăm, unde privim, cum zâmbim și de cine ascultăm. Hotărât lucru, nu îmi plac modelele răsturnate comod în fotoliu pe spate.”

Guvernul României, într-o ipostază relaxată
Guvernul României, într-o ipostază relaxată

Prima imagine oficială cu membrii noului guvern a fost un dezastru: femeile au fost așezate pe rândul al doilea, etichetele cu numele miniștrilor au rămas la vedere pe podea, dispozitivele de iluminat intrau inestetic în cadru.

Poza oficială a Guvernului României, realizată în noiembrie 2015
Poza oficială a Guvernului României, realizată în noiembrie 2015

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net