Pregătiți-vă! Vin ninsorile în toată țara

Ultima actualizare:

    Ninsorile vor cuprinde mai multe județeFoto: Arhivă Click
Ninsorile vor cuprinde mai multe județeFoto: Arhivă Click

Meteorologii englezi de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. La noi în țară, ninsorile sunt anunțate după 12 decembrie.

În primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată şi la sfârşitul acestuia (perioadele 5-8 şi 16-18 decembrie), vremea va fi rece, în special dimineaţa şi noaptea, astfel că vor fi temperaturi maxime de 3...6 grade şi minime între -9 și -4 grade, în medie regională.

Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură ușor mai ridicate (şi în general peste cele normale la mijlocul lunii decembrie), fiind de aşteptat maxime de 5...9 grade şi minime de -4...2 grade, mediat pe regiune. Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitaţii, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a acestora, cu caracter local şi temporar.

În Muntenia, Oltenia și Dobrogea ninsorile vor fi sporadice, în perioada 14 -17 decembrie. În Crișana va ninge cu local şi temporar, după 12 decembrie. Tot atunci, vor fi semnalate ninsori importante în Transilvania, Moldova,  Maramureș, dar și la munte.

Vremea pe trei luni

În decembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud și sud-est.

Precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local vestul, nord - vestul și sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii.

În ianuarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în sudul, sud-estul și local vestul teritoriului, iar în rest se vor putea situa sub media climatologică. Cantitășile totale de precipitații vor fi apropiate de norme local în est și sud - est și se vor situa, în general, peste media climatologică în restul țării.

În februarie, valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de normă în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile totale de precipitații vor avea o tendință spre excedent în vestul și centrul țării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net